Έρχονται έλεγχοι για τεχνητές ελλείψεις προϊόντων

Υπάρχουν τεχνητές ελλείψεις σε προϊόντα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, κτηνοτρόφοι και φορείς που έχουν άμεση σχέση με τη γαλακτοβιομηχανία καταγγέλλουν κερδοσκοπικά παιχνίδια με δημιουργία τεχνητών ελλείψεων σε διάφορα προϊόντα και ειδικά στις ζωοτροφές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποστηρίζουν ότι οι αυξήσεις που καταγράφονται στην τιμή του καλαμποκιού και της σόγιας και φθάνουν ακόμη και το 100% , δεν αντιστοιχούν στο υψηλό κόστος  παραγωγής καθώς πρόκειται για ζωοτροφές που παρήχθησαν το 2021 πριν από την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους και των τιμών των πρώτων υλών. Τα συναρμόδια υπουργεία έχουν ενημερωθεί και αναμένεται αύριο να έχουν ξεκάθαρη εικόνα όταν θα ολοκληρωθεί η δήλωση αποθεμάτων από τις εταιρείες.

 Η πλατφόρμα 

Έως αύριο θα πρέπει οι επιχειρήσεις να δηλώσουν τα αποθέματα  που έχουν σε δημητριακά, άλευρα , σπορέλαια ( όχι ελαιόλαδο) λιπάσματα, πρώτες ύλες λιπασμάτων κλπ ενώ στη συνέχεια υποχρεούνται να τα δηλώνουν τουλάχιστον μια φορά ανά 5 εργάσιμες ημέρες.

Ειδικά οι φούρνοι  είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τα άλευρα εάν έχουν απόθεμα πάνω από 500 κιλά, ενώ τα σούπερ μάρκετ  υποχρεούνται  να δηλώσουν μόνο τα αποθέματα σε ηλιέλαιο. Αξίζει  να σημειωθεί ότι στην περίπτωση του ηλιέλαιου  και των άλλων σπορελαίων δηλώνονται τα αποθέματα για  μόλις 100  λίτρα  και άνω

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ