Επιδότηση σε καύσιμα: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα

Την εκτίμηση ότι το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει υλοποιηθεί η πλατφόρμα για την επιδότηση στα καύσιμα εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου  κατά την ενημέρωση  πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου για την επιδότηση στα καύσιμα  “καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να έχουμε όσο το δυνατόν συντομότερα τη λειτουργία της πλατφόρμας”. “Nομίζω ότι το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχει υλοποιηθεί η πλατφόρμα και θα εφαρμοστεί η κυβερνητική στήριξη για την επιδότηση στη βενζίνη, στα καύσιμα και στο πετρέλαιο κίνησης”, τόνισε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

 Επιδότηση σε καύσιμα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι

Ο  υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας γνωστοποίησε πρόσφατα ότι η  επιδότηση θα είναι 22 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, και 27 λεπτά το λίτρο για τους νησιώτες.

“Χορηγείται απευθείας επιδότηση καυσίμων στους πολίτες , καλύπτει σημαντικό μέρος των αυξήσεων των τιμών για 3 μήνες στα φυσικά πρόσωπα , συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών. Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ .Υπολογίζεται ότι 3 εκατ. φυσικά πρόσωπα διαθέτουν τουλάχιστον 1 αυτοκίνητο και δηλώνουν μέχρι το ανώτερο οικογενειακό εισόδημα. Η επιδότηση θα αφορά 60 λίτρα καυσίμων μηνιαίως και θα ισούται με 22 λεπτά το λίτρο. Tονίζεται ότι η μέση κατανάλωση ανά φορολογούμενο εκτιμάται στα 54 λίτρα καυσίμου τον μήνα” συνέχισε.

“Ειδικά για τους πολίτες που έχουν κύρια κατοικία σε νησιωτική περιοχή η επιδότηση ενισχύεται και ανέρχεται στα 27 λεπτά το λίτρο. Το συνολικό κόστος αυτής της παρέμβασης ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ “, συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.
Για τον τρόπο που θα χορηγηθεί αυτή η επιδότηση μίλησε πρόσφατα και o Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Όποιος πολίτης επιλέξει τον τρόπο της άυλης ψηφιακής κάρτας- freedom pass και είναι τεχνολογικά εξειδικευμένος θα έχει ένα password και μετά θα μπορεί να πηγαίνει στο βενζινάδικο και να πληρώνει με αυτήν την άυλη χρεωστική κάρτα το καύσιμο, τόνισε.

Επίσης, αναφέρθηκε και σε αυτούς που δεν έχουν smartphone αλλά και στον τρόπο που μπορούν να πάρουν την επιδότηση . “Εάν κάποιος δεν έχει τέτοιου είδους χρεωστική άυλη κάρτα….. smartphone για την ακρίβεια θα πρέπει να δηλώσει το IBAN που έχει και να γίνει αντίστοιχα η πίστωση του ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του”, σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ