Επαναδιαπράγματευση λέει ο ΟΟΣΑ

Ευκαιρία να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του πακέτου διάσωσης, πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα, εάν αυτό σημαίνει την παραμονή της στην ευρωζώνη, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Άνχελ Γκουρία, σε συνέντευξή του, στο Λος Κάμπος του Μεξικού, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20.Ο Άνχελ Γκουρία τόνισε ότι, εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση επιλέξει να παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι πιθανό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσής της.

“Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί”, υπογράμμισε.

Ο Γκουρία αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι ηγέτες των μεγάλων πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα έχουν εκφράσει την επιθυμία τους για μείνει η χώρα στην ευρωζώνη.

“Συνεπώς, δεν αποκλείω να γίνει κάποια αναπροσαρμογή των όρων διάσωσης, για να δοθεί περισσότερος χρόνος ή για να δοθεί περισσότερη έμφαση σε ορισμένα από τα μέτρα,” επισήμανε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ