Έντονο ενδιαφέρον της ΕΕ για την επίσκεψη του Ντομπρόβσκις

«Ενισχυμένη» αναμένεται να είναι η αντιπροσωπεία που θα συνοδεύει τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος φτάνει τη Δευτέρα στην Αθήνα, σε μια κρίσιμη περίοδο για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των τριών θεσμών.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον κ. Ντομπρόβσκις, ο οποίος έχει αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για το σύνολο των δημοσιονομικών και αναπτυξιακών θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα, θα συνοδεύει ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σερβάς Ντερούζ, του οποίου η παρουσία στην εν λόγω αντιπροσωπεία δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένη, αναφέρουν ευρωπαϊκές πηγές στην Αθήνα.

Μέρος της αντιπροσωπείας θα είναι και ο Μάαρτεν Βερβέ, επικεφαλής της νεοσύστατης «Υπηρεσίας για την Υποστήριξη των Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων». Η υπηρεσία αυτή που αποσκοπεί στην παροχή «τεχνικής βοήθειας», για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων και την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, έχει αναλάβει τελευταία να βοηθήσει και στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού, λόγω της έντασης του προβλήματος.

Ο κ. Βερβέ θα μετάσχει στις περισσότερες συναντήσεις του αντιπροέδρου της Επιτροπής με τους Έλληνες υπουργούς.

Η επίσκεψη του κ. Ντομπρόβσκις, ο οποίος έχει στην αρμοδιότητά του το σύνολο των ελληνικών θεμάτων, δείχνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την κορύφωση του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για την προώθηση του ελληνικού προγράμματος, καθώς σημειώνεται αμέσως μετά την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα και λίγες μέρες πριν την άφιξη του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος αναμένεται στην Αθήνα 3- 4 Νοεμβρίου, αν και η ακριβής ημερομηνία μένει να επιβεβαιωθεί.

 

Διαβάστε επίσης:

Ντομπρόβσκις: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ