Έγγραφο της Κομισιόν: Το 2015 στις αγορές η Ελλάδα

Έγγραφο της Κομισιόν: Το 2015 στις αγορές η Ελλάδα

Διαφορετική φαίνεται ότι είναι η άποψη της Κομισιόν σε σχέση με αυτή της κυβέρνησης αναφορικά με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές.

Η Κομισιόν αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί -μερικώς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- να επανέλθει στις αγορές αλλά από το 2015.

Η απάντηση αυτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Αυγή», δεν αποτελεί προσωπική άποψη κάποιου χαμηλόβαθμου κοινοτικού υπαλλήλου, αλλά η επίσημη απάντηση της Επιτροπής στο ερωτηματολόγιο της εξεταστικής επιτροπής, την οποία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει συγκροτήσει για το πώς τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, (ανάμεσα τους και η Ελλάδα), εισήλθαν στα Μνημόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωεξεταστική απέστειλε ερωτηματολόγια στους δανειστές (το ΔΝΤ αρνήθηκε να απαντήσει), από όπου δηλαδή και η επίμαχη απάντηση, αλλά και στις εθνικές κυβερνήσεις.

Στην 17σέλιδη απάντηση της Κομισιόν στο ερώτημα, ειδικότερα αν οι δανειστές είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής, η Κομισιόν αναφέρει επί λέξει: «Η επιστροφή στις διεθνείς αγορές για δανεισμό με λελογισμένα επιτόκια, έχει επιτευχθεί όσον αφορά την Ιρλανδία, ενώ σημειώθηκε πρόοδος όσον αφορά την Πορτογαλία. Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015».

 

Δείτε το έγγραφο από την Αυγή.

 

Διαβάστε ολόκληρο το δημοσίευμα.

 

Πηγή: Η Αυγή

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ