ΕΝΦΙΑ: Αρχίζει από αύριο το βράδυ η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του 2024 – Τα πλεονεκτήματα της πληρωμής από το τηλέφωνο

Ανακοινώθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή η ημερομηνία για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ των ιδιοκτητών ακινήτων  για το 2024 στο taxisnet.

15ο Συνέδριο ΝΔ – Δένδιας: Είμαστε το κόμμα, που στέκεται πάντα δίπλα στους αδύναμους, στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους ανέργους

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής μιλώντας στο MEGA «τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – αν δεν έχουμε κάτι απρόβλεπτο- θα αναρτηθούν από αύριο το βράδυ. Αυτή η εφαρμογή (εννοεί την myAADEapp) θα βοηθήσει τους πολίτες να δουν τον ΕΝΦΙΑ στο κινητό τους. Και να πληρώσουν τον φόρο αυτόν οι πολίτες από το κινητό τους χωρίς ταυτότητα οφειλής και χωρίς να περιμένουν να πιστωθεί η πληρωμή την επόμενη ημέρα. Γενικά αυτή η εφαρμογή προσφέρει στους πολίτες άμεση, εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις υπηρεσίες μας».

«Άρα μπορεί να δει κανείς τις οφειλές του και να τις πληρώσει με IRIS ή με κάρτα και να πιστωθούν αμέσως. Αλλά και να παίρνει ο πολίτης τα μηνύματα που θέλουμε – την ενημέρωση που χρειάζεται να έχει  από εμάς …υποχρεώσεις που έρχονται / γενικές ενημερώσεις, για παράδειγμα εάν βγήκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Όσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή  θα πάρουν ένα push notification που λέμε στα αγγλικά», συμπλήρωσε.

ΗΠΑ: Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε μπαρ στη Φλόριντα – 2 νεκροί και 7 τραυματίες

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

myAADEapp: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την  εφαρμογή της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές

Υπενθυμίζεται πως η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε χθες την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής myAADEapp μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να εκπληρώσουν απλά, γρήγορα και με ασφάλεια τις  φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η Αρχή ανέφερε σε ανακοίνωση της πως η εφαρμογή myAADEapp είναι ο προσωπικός βοηθός του πολίτη στην εξυπηρέτηση των φορολογικών του υποχρεώσεων. Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν  την εφαρμογή myAADEapp εδώ:

Κουίζ για την παλιά Αθήνα: Αναγνωρίζεις την οδό; Έχεις περάσει σίγουρα από εκεί

Eπίσης η ΑΑΔΕ ενημερώνει μέσω  ανακοίνωση της για την ασφάλεια των ψηφιακών συναλλαγών των πολιτών τα εξής:

«1. Δεν θα σας ζητήσει, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με κανέναν τρόπο και για κανένα λόγο να αποκαλύψετε προσωπικά σας στοιχεία, όπως όνομα, ΑΦΜ, ημερομηνία γέννησης, τραπεζικούς λογαριασμούς ή κωδικούς πρόσβασης (Username ή Password). Διαγράψτε αμέσως οποιοδήποτε μήνυμα αναφέρει ότι προέρχεται από την ΑΑΔΕ ή από την Εφορία και σας ζητά να αποκαλύψετε ο,τιδήποτε από τα παραπάνω, καθώς είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

2. Δεν θα σας αποστείλει ποτέ μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με προσωπικά φορολογικά σας δεδομένα (π.χ. ποσά οφειλών ή επιστροφών). Τα δεδομένα αυτά αναρτώνται μόνο στη θυρίδα Τα Μηνύματά μου της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), στην οποία μπορείτε να συνδεθείτε με τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης, ακολουθώντας τη διαδρομή myAADE / Μητρώο & Επικοινωνία / Τα Μηνύματά μου, καθώς και στην εφαρμογή myAADEapp στην επιλογή Τα Μηνύματά μου.

Για την καλύτερη δυνατή προστασία σας:

1. Μην κάνετε ποτέ κλικ σε σύνδεσμο (link) που βρίσκεται σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν δεν είστε απολύτως βέβαιος για τον αποστολέα του μηνύματος.

2. Μην κάνετε ποτέ κλικ σε συνδέσμους (links) που σας καλούν να καταχωρίσετε τους κωδικούς σας ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία.

3. Να ελέγχετε με προσοχή τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αποστολέα των μηνυμάτων. Μηνύματα εξαπάτησης συχνά αποστέλλονται από άγνωστες ή παραφρασμένες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσομοιάζουν με πραγματικές διευθύνσεις υπηρεσιών (ιδίως με αλλαγή ή προσθήκη χαρακτήρων). Επίσης συχνά το όνομα αποστολέα κρύβει άλλη διεύθυνση, άσχετη με την υπηρεσία από την οποία φαίνεται να αποστέλλεται το μήνυμα.

4. Να συνδέεστε στην ψηφιακή πύλη myAADE μόνο από τη διεύθυνση myaade.gov.gr ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων aade. »

O  τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης ΕΝΦΙΑ 2024

Την ίδια στιγμή  δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση (Α.1052/2024) με τον τύπο και περιεχόμενο των δηλώσεων ΕΝΦΙΑ έτους 2024 και επομένων. Η εν λόγω απόφαση αναφέρει μεταξύ άλλων πως

  •  Ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. -πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου φυσικών και νομικών προσώπων/οντοτήτων έτους 2024 και επομένων έχει ως τα συνημμένα υποδείγματα 1 και 2 αντιστοίχως, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
  • Ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. -πράξης διορθωτικού προσδιορισμού φόρου φυσικών και νομικών προσώπων/οντοτήτων έτους 2024 και επομένων έχει ως τα συνημμένα υποδείγματα 3 και 4 αντιστοίχως, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας.
  • Στις περιπτώσεις, στις οποίες κατά την εκκαθάριση εφαρμόζονται τα οριζόμενα στην ΠΟΛ.1184/2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, επί της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξης προσδιορισμού φόρου αναγράφεται ότι ο τρόπος υπολογισμού του φόρου έχει πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής.
  • Στις περιπτώσεις, στις οποίες υπάρχουν ουσιώδεις ελλείψεις στα περιγραφικά στοιχεία ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατός ο υπολογισμός του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και να θεωρούνται αυτά μη δηλωθέντα, επί της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξης διοικητικού προσδιορισμού φόρου υπάρχει ειδική επισήμανση.
  • Στις περιπτώσεις που χορηγείται μείωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που αναλογεί στον/στους ΑΤΑΚ ασφαλισμένης/-ων κατοικίας/-ιών, σύμφωνα με την παρ. 7Ζ του άρθρου 3 του ν. 4223/2013, τίθεται ένδειξη στη γραμμή του/των σχετικού/-ών ΑΤΑΚ και σχετικό μήνυμα στον Πίνακα 1 της δήλωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξης προσδιορισμού φόρου. Στις περιπτώσεις αυτές επισυνάπτεται στη δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. – πράξη προσδιορισμού φόρου πίνακας για τη χορήγηση της μείωσης ΕΝ.Φ.Ι.Α. ασφαλισμένων κατοικιών ως συνημμένο υπόδειγμα

 

 

Δείτε αναλυτικά τον τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης ΕΝΦΙΑ 2024 εδώ

Πώς θα εκτυπώσετε τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ 2024

Σε κάθε περίπτωση οι  ιδιοκτήτες ακινήτων για να εκτυπώσουν τον λογαριασμό του ΕΝΦΙΑ 2024 θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:

  • Αρχικά θα πρέπει να μπουν στην αρχική σελίδα του myAADE.
  • Μετά θα πρέπει να κάνουν κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές».
  • Κάνουν κλικ στην επιλογή «Δημοφιλείς Εφαρμογές».
  • Κάνουν κλικ στη «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ» και ανοίγει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9 στην οποία θα πρέπει οι υπόχρεοι να εισέλθουν με τους προσωπικούς  τους κωδικούς για το Taxis.
  • Και επιλέγουν το έτος 2024 και εμφανίζεται στην οθόνη το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2024.

Και μετά οι υπόχρεοι θα πρέπει να πληρώσουν τον φόρο είτε εφάπαξ είτε σε 11 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις  30 Απριλίου 2024 και την τελευταία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του 2025.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ