«Έφοδος» του ΣΔΟΕ στο Πεδίον του Άρεως – Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Realnews

Επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ της Realnews καθώς ξεκίνησε επίσημα έλεγχος για παράνομες υπενοικιάσεις από τα εορταστικά παζάρια στο άλσος της Αθήνας

Επίσημο έλεγχο στα παζάρια που διοργανώνονται κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα στο Πεδίον του Άρεως έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ.

Με έγγραφό του, το οποίο αποκαλύπτει το real.gr, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ζήτησε την περασμένη Δευτέρα 8 Απριλίου από την Διεύθυνση Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής στοιχεία για τις μισθώσεις των χώρων του μεγαλύτερου πνεύμονα πρασίνου της Αθήνας.

Αυτό που διερευνάται στην ουσία είναι το ενδεχόμενο τέλεσης οικονομικής απάτης με αποτέλεσμα τον προσπορισμό παράνομων κερδών από τα εορταστικά παζάρια. Οι ενδείξεις που υπάρχουν αφορούν σε φυσικά πρόσωπα τα οποία νοίκιαζαν σε πολύ χαμηλές τιμές τους χώρους όπου στήνονται οι πάγκοι και οι άλλες κατασκευές στο Πεδίον του Άρεως. Έπειτα τα ίδια πρόσωπα υπενοικίαζαν παράτυπα τους ίδιους χώρους σε άλλους ιδιώτες με ιδιαίτερα αυξημένο αντίτιμο. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της εφημερίδας Realnews την περασμένη Κυριακή, οι χώροι ενοικιάζονταν έναντι 100 ευρώ την ημέρα και έπειτα υπανοικιάζονταν ακόμα και έναντι 1.800 ευρώ την ημέρα!

Το θέμα ανέδειξαν οι οργανώσεις κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι επί σειρά ετών διαμαρτύρονται για την ποιότητα των παζαριών, αλλά και την μεγάλη χρονική τους διάρκεια. Σημειώνεται πως το παζάρι των περασμένων Χριστουγέννων στο Πεδίον του Άρεως κράτησε συνολικά 53 ημέρες.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ