ΕΦΚΑ: Έρχεται ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους έχουν οφειλές

Έρχεται ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους έχουν ασφαλιστικές οφειλές στον ΕΦΚΑ, όπως προκύπτει από όσα είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.  

“Τις επόμενες εβδομάδες, όσοι οφείλουν στον ΕΦΚΑ θα ενταχθούν – όπου αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα –  στο ευνοϊκότερο καθεστώς περισσότερων δόσεων του υπουργείου Οικονομικών” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι  “παράλληλα εξορθολογίζεται και η διαδικασία παραγραφής, αυτή θα γίνεται στη δεκαετία, στη συνέχεια στην πενταετία με συμμόρφωση της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου που έκρινε και αντισυνταγματικές και αυτές τις ρυθμίσεις του νόμου Κατρούγκαλου”.

 Επικουρική ασφάλιση: Αυτό είναι το καινοτόμο σύστημα

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για το σύστημα επικουρικής ασφάλισης. “Όσο για τους συνταξιούχους του μέλλοντος, η χώρα μας πια συντονίζεται επιτέλους με την Ευρώπη καθιερώνοντας ένα καινοτόμο σύστημα επικουρικής ασφάλισης σύμφωνα με το οποίο η πολιτεία εγγυάται στο ακέραιο την επιστροφή των εισφορών των ασφαλισμένων μετά την ολοκλήρωση του εργασιακού τους βίου. Στο μεταξύ όμως οι ίδιοι θα μπορούν να επιλέγουν ότι θα επενδύσουν αυτές τις αποταμιεύσεις διαχειριζόμενοι οι ίδιοι τον ατομικό κουμπαρά τους. Είναι ένα σύστημα το οποίο παντού στην Ευρώπη έχει δείξει ότι υπό τη σωστή εποπτεία του κράτους μπορεί να οδηγήσει σταθερά σε υψηλότερες συντάξεις”.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ . “Κάναμε σημαντικές παρεμβάσεις στον ΕΦΚΑ  ο οποίος προσφέρει πια πολλές ψηφιακές υπηρεσίες, έχει διεκπεραιώσει παραπάνω  από 126 εκατ. επαφές, συναλλαγές  για τους πολίτες μέσω ίντερνετ. Έχει δρομολογήσει 4 εκατομμύρια ηλεκτρονικά ραντεβού με ασφαλισμένους που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές”  τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Πηγή enikonomia.gr 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.