Δίνουν παράταση για τα δικαιολογητικά

Δίνουν παράταση για τα δικαιολογητικά

Τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού στις εφορίες, σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων οδηγούν σε παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των δικαιολογητικών των φορολογικών δηλώσεων, που έχει ζητηθεί από χιλιάδες φορολογούμενους μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ενδεχόμενο παράτασης γνωστοποίησε μέσω Twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, χωρίς ωστόσο, να αναφέρει τη νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει παράσχει διορία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου σε 340.788 φορολογούμενους για να προσκομίσουν στις εφορίες τα παραστατικά που υπέβαλαν με το Ε1 προκειμένου να εκκαθαρισθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους. Και ενώ οι φορολογούμενοι σπεύδουν στις εφορίες για να ελεγχθούν ή στέλνουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά οι εφορίες εκκαθαρίζουν τις δηλώσεις με αργούς ρυθμούς.

Από τους 340.788 φορολογουμένους που έχουν κληθεί για έλεγχο μόνο οι 46.391 έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά.

Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι από τους φορολογουμένους που ειδοποιήθηκαν να προσκομίσουν για έλεγχο στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τα δικαιολογητικά των φορολογικών τους δηλώσεων, μόνο οι 121.404 (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,6%) ανταποκρίθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 219.384, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 64,4%, δεν προσήλθαν.

Πολλοί πάντως από αυτούς που δεν ανταποκρίθηκαν, προφανώς έχουν αποστείλει ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά τους στις εφορίες.

 

Πηγή: euro2day.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ