Δήμος Αθηναίων: Ρύθμιση οφειλών με λίγα “κλικ” και έως 100 δόσεις – Όλες οι λεπτομέρειες

Με λίγα μόνο «κλικ» και έως 100 δόσεις μπορούν οι πολίτες να ρυθμίσουν όλες τις οφειλές τους προς τον Δήμο Αθηναίων.

Όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στο ευνοϊκό καθεστώς και να ρυθμίσουν χρέη που αφορούν από δημοτικά τέλη μέχρι και κλήσεις θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

-Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτούν την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του Δήμου στη διεύθυνση: https://eservices.cityofathens.gr και να επιλέξουν την ψηφιακή υπηρεσία: Αίτηση για ρύθμιση οφειλών (Ν.Ν.4764/2020).

-Εν συνεχεία με τους κωδικούς τους στο Taxisnet, θα πρέπει να ανεβάσουν τα απαραίτητα -κατά περίπτωση- δικαιολογητικά με βάση τις υποδείξεις της πλατφόρμας.

-Ακολούθως, οι υπηρεσίες του Δήμου θα διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση και θα ενημερώνουν τον αιτούντα αναλυτικά, για το συνολικό ποσό της οφειλής (τέλη, πρόστιμα, προσαυξήσεις), καθώς και για τον μέγιστο αριθμό δόσεων με τις οποίες μπορεί να ρυθμιστεί η οφειλή.

Ρύθμιση οφειλών

Οι δόσεις και το ποσοστό έκπτωσης

Βάσει της υφιστάμενης ρύθμισης για τις οφειλές, οι δόσεις και το ποσοστό της έκπτωσης μπορούν να διαμορφωθούν ως εξής:

– Εάν εξοφληθούν εφάπαξ, απαλλαγή κατά ποσοστό 100%.

– Από σε 2 έως 24 δόσεις, η απαλλαγή είναι 80%.

– Εάν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, η απαλλαγή είναι 70%.

– Σε 49 έως 72 δόσεις, απαλλαγή 60% και

– σε 73 έως 100 δόσεις, η απαλλαγή είναι 50%.

Στην έκτακτη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία.

Σημειωτέον δε , όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση θα μπορούν να λαμβάνουν αποδεικτικό ενημερότητας και βεβαίωση οφειλής σε περιπτώσεις ρύθμισης οφειλών. Για να συμβεί αυτό, ο οφειλέτης θα πρέπει να έχει καταβάλει το 5% της ρυθμιζόμενης οφειλής του για οφειλή μέχρι 5.000 ευρώ, το 10% για οφειλή από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000 ευρώ και το 20% για 10.000,01 και άνω.

Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 20 ευρώ για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα και 50 ευρώ για οφειλέτες επιχειρήσεις κάθε είδους.

«Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες άνθρωποι που βρέθηκαν με μια μικρή ή μεγαλύτερη οφειλή -εξαιτίας και της πανδημίας- θέλουν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Η νομοθεσία, τούς δίνει τη δυνατότητα κι εμείς είχαμε υποχρέωση να κάνουμε τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απλή, σύντομη και χωρίς ταλαιπωρία. Ο Δήμος, κάνει ψηφιακά «άλματα» για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του, και να αλλάξει το υπόδειγμα εξυπηρέτησης, από τα γκισέ και την ταλαιπωρία στην άνεση και την ταχύτητα. Εξελισσόμαστε και γινόμαστε κάθε μέρα πιο αποτελεσματικοί», τονίζει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: enikonomia.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.