Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: «Κόκκινο» χτυπούν οι τιμές – Πόσο κοστίζουν κρέατα και λαχανικά

Με φειδώ ψωνίζουν οι καταναλωτές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την κίνηση στην αγορά να είναι πεσμένη τουλάχιστον κατά 20%. Το κρέας που θα μπει στο καλό σερβίτσιο την ημέρα των Χριστουγέννων «τινάζει στον αέρα» τον οικογενειακό προϋπολογισμό λόγω της τσουχτερής τιμής του.

Οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

Η γαλοπούλα κοστίζει περίπου 12,80 ευρώ το κιλό

Το κατσίκι 14,80 ευρώ το κιλό

Το αρνί επίσης 14,80 ευρώ το κιλό

Το γουρουνόπουλο κοστίζει 13 ευρώ το κιλό

Το χοιρινό 6- 7,5 ευρώ το κιλό

Λαχανικά από… χρυσάφι

Ακόμη και τα λαχανικά φέτος θα κοστίσουν χρυσάφι. Στην αγορά σήμερα πωλούνται ντομάτες 1,99 με 2,50 το κιλό, οι πατάτες 1,20 το κιλό, μαρούλι 0,70 ευρώ το τεμάχιο, σπανάκι 1,50 το κιλό, μπρόκολο 3 ευρώ το κιλό και κουνουπίδι 2,50 ευρώ το κιλό.

Έτσι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το κόστος του φετινού εορταστικού τραπεζιού για 8 άτομα θα ξεπεράσει τα 140 ευρώ.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο που αφορά στο τελευταίο εξάμηνο του 2023, οι Έλληνες έρχονται πρώτοι μεταξύ των Ευρωπαίων που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς.

Το 50% των ερωτηθέντων απαντά ότι κατά καιρούς δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς, το 36% λέει τις περισσότερες φορές, ενώ μόνο το 14% απαντά ότι δεν συναντά δυσκολίες στην εξόφληση των λογαριασμών.

Όσο για το δώρο; Έχει ήδη καταβληθεί στους μισθωτούς, αλλά φαίνεται πως εξανεμίστηκε εν ριπή οφθαλμού στις διάφορες υποχρεώσεις.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ