Bloomberg: Ενορχηστρωμένες πιέσεις στην Ελλάδα

Κλιμακώνεται η απογοήτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ελλάδα, καθώς αύριο Τετάρτη γίνεται η σύνοδος κορυφής της ΕΕ, γράφει το Bloomberg.

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανία ζήτησε επείγουσα δράση από την ελληνική κυβέρνηση, μετά και τις ανησυχίες που εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των επτά ηγετών (G7) σχετικά με την αντιπαράθεση για οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει ότι μπορεί να μείνει στη ζώνη του ευρώ.

Ο Βαρουφάκης είπε στο Βερολίνο αργά τη Δευτέρα ότι η ενίσχυση προς την Ελάδα θα μπορούσε να απελευθερωθεί σε μια νύκτα εάν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης πάρουν στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις.

Συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί και κουβέντιασαν για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων με έμφαση στην πορεία του προϋπολογισμού

Στο G7 ο Μπάρακ Ομπάμα κάλεσε την Ελλάδα να πάρει σοβαρά την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, ζητώντας παράλληλα ευελιξία από τους εταίρους.

 

Δείτε επίσης

Σόιμπλε – Βαρουφάκης: Διάσταση απόψεων σε φιλικό κλίμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ