Μπίζνες με κρατικές δασικές εκτάσεις

Μπίζνες με κρατικές δασικές εκτάσεις

Ο οικοδομικός συνεταιρισμός αξιωματικών του Π.Ν. κάνει διεθνή διαγωνισμό για 3.518 στρέμματα που του δόθηκαν δωρεάν το 1970!

Σύμφωνα με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε σε κυριακάτικη εφημερίδα (Καθημερινή) ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός των Μονίμων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού (ΟΣΜΑΝ) έχει προβεί σε διεθνή διαγωνισμό πώλησης 3.518 παραθαλάσσιων στρεμμάτων στην Αργολίδα. Η έκταση καλύπτεται, σύμφωνα με την αγγελία, κατά το μεγαλύτερο μέρος της από πευκοδάσος και η τιμή εκκίνησης είναι 52.000.000 ευρώ που προφανώς θα μοιραστούν τα μέλη του ΟΣΜΑΝ.

Η έκταση αυτή παραχωρήθηκε επί επταετίας (το 1970) από το Δημόσιο στον ΟΣΜΑΝ. Με ποιο δικαίωμα ο ΟΣΜΑΝ θα πουλήσει μια έκταση που του δόθηκε από το κράτος δωρεάν και θα εισπράξει το τίμημα;

Σύμφωνα με το καταστατικό του (www.osman.gr) δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα!

«Ο ΟΣΜΑΝ αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του υπουργού Εθνικής Άμυνας δια του αρχηγού του ΓΕΝ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που μεταξύ άλλων, σκοπό έχει σύμφωνα με το καταστατικό του και τους σχετικούς νόμους την απόκτηση από τα μέλη του άρτιου οικοπέδου αστικής ή εξοχικής εκτάσεως για την ανέγερση οικοδομής ή την καθ’ οιονδήποτε τρόπο στεγαστική εξυπηρέτηση των μελών του».

 

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ