Bild: Δεν μπορούν να φθάσουν τα χρήματα για πολύ καιρό

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέβαλε κανονικά τη δόση των 450 εκατ. ευρώ για το ΔΝΤ, ωστόσο ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει αποκλειστεί σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild.

Οι επόμενες ημερομηνίες αποπληρωμής καθορίζονται ήδη και σε λίγες μέρες, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει και πάλι τους πιστωτές για τις τρέχουσες υποχρεώσεις στη χώρα τους. Για παράδειγμα, οι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνουν τους μισθούς τους.

Από μέρα σε μέρα, είναι επομένως σημαντικό για την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να επικοινωνήσει με τους δανειστές και να τους παραθέσει μια λίστα μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα ώστε να λάβει χρήματα με ανταλλάγματα.

Η αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ χθες δεν ήταν ένα ισχυρό λάκτισμα καθώς το νερό έχει φθάσει μέχρι το λαιμό των Ελλήνων αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο Markus Demary εμπειρογνωμόνων για τη χρηματοπιστωτική αγορά από το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (IW) ανέφερε στην BILD πως : «Για το πόσο καιρό η Ελλάδα μπορεί να είναι διαλύτης, το γνωρίζει μόνο η ελληνική κυβέρνηση και κανένας άλλος. Τα χρήματα δεν επαρκούν και η Ελλάδα θα χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια.».

Πηγή: enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Μετά την Ανάσταση έρχονται στοχευμένα μέτρα

Μικρή άνοδο κατέγραψε η Wall Street

Βαρουφάκης: Μην πιστεύετε ότι γράφει το Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ