Απεργία – Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο

“Xειρόφρενο” θα τραβήξουν αύριο, 21 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι των λεωφορείων καθώς συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ  οι στάσεις εργασίας θα γίνουν  από την έναρξη της βάρδιας στις 5 π.μ. έως τις 9 π.μ. και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας στις 12 τα μεσάνυχτα. Δηλαδή τα λεωφορεία θα κινούνται από τις 9 π.μ  έως τις 9 μμ της Πέμπτης, 21 Σεπτεμβρίου.

Τι ισχύει για τα υπόλοιπα  ΜΜΜ (Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ)

Σήμερα θα συνεδριάσει το ΣΕΛΜΑ για το εάν οι εργαζόμενοι στα  μέσα σταθερής τροχιάς θα συμμετέχουν στην απεργία με κάποια στάση εργασίας για ορισμένες ώρες, όπως και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία.

Στην απεργία για το εργασιακό νομοσχέδιο συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες .Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της  η Πανελλήνια Ένωση Ναυτικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), το νέο νομοσχέδιο «επιβάλει 13 ώρες δουλειάς την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα, καταργεί τα διαλείμματα στον χώρο εργασίας, μία σειρά επιδόματα τα κατακρεουργεί, ενισχύει τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, υπονομεύει ακόμη πιο πολύ το 8ωρο, το 5ήμερο, τις κυριακάτικες αργίες σε μεγάλους κλάδους όπως είναι η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κ.λπ. Θεσπίζει συμβάσεις ελάχιστης εργασίας, μηδενικών ωρών και κατά παραγγελία εργασία».

Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη, στις 10:00, στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχουν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Στην απεργιακή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν, εκτός από την ΠΕΝΕΝ, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, η Πανελλήνια Ένωση Κατωτερων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και η Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγειρων Ε.Ν.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ