Αλιείς: «Έδεσαν» στα λιμάνια τα ψαροκάικα, λόγω του ενεργειακού κόστους

«Έδεσαν» στα λιμάνια σήμερα, οι αλιείς  τα  σκάφη τους, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας για το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου,  οι ψαράδες ζητούν μέτρα στήριξης καθώς, το κόστος μετακίνησης έχει εκτοξευθεί.

Με το ημερήσιο κόστος της μετακίνησης να φτάνει ακόμα και τα 1000 ευρώ οι ψαράδες ζητούν μέτρα στήριξης. Το κόστος της ενέργειας βγάζει απαγορευτικό στις μηχανότρατες. Οι ψαράδες δηλώνουν ότι εδώ και οκτώ μήνες το υπουργείο τους έχει υποσχεθεί βοήθεια, αλλά δεν την έχει δώσει, με αποτέλεσμα το τελευταίο οκτάμηνο να εργάζονται με ζημία.

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και του κόστους συσκευασίας έχουν συρρικνώσει τον τζίρο των ψαράδων. Στη Νέα Μηχανιώνα σήμερα «έδεσαν» 70 μηχανότρατες και γρι-γρι. «Βάζουμε από την τσέπη μας για να είναι το σκάφος στη δουλειά», λένε οι ψαράδες. Οι περισσότεροι αλιείς φοβούνται ότι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το επάγγελμα και δεν αποκλείουν να βγουν στην ανεργία 50-70 χιλιάδες εργαζόμενοι στα αλιευτικά σκάφη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ