Ακίνητα: Γιατί οι φοιτητές δεν βρίσκουν σπίτι για να νοικιάσουν

Τους λόγους για τους οποίους οι φοιτητές  δεν βρίσκουν ακίνητα προς ενοικίαση  εξήγησε o πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αττικής, Λευτέρης Ποταμιάνος  μιλώντας στο MEGA

Όπως είπε ο κ. Ποταμιάνος  για το θέμα των ενοικίων, “οι  τιμές  είναι αρκετά  αυξημένες σε σχέση με τα 5 τελευταία χρόνια…. έχουν  πάρει μια ποσοστιαία αύξηση 25% με 30% μεσοσταθμικά, ειδικά στα αστικά κέντρα. Τώρα παραδοσιακά αυτή η περίοδος είναι και των φοιτητών, μέχρι και τον Σεπτέμβριο”.

“Δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα ακίνητα. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα” πρόσθεσε. Αυτό δεν συμβαίνει όμως μόνο λόγω του Airbnb. “Γενικότερα είναι σύνθετο το πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια δεν χτίστηκαν πάρα πολλά ακίνητα έτσι ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα αλλά αυτό συμβαίνει και λόγω των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Αλλά και κάτι άλλο. Υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία κανείς δεν λέει: Το 2007 το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα ήταν στο 84%.  Αυτή τη στιγμή είναι στο 73%. Οι 11 μονάδες κάτω σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν δικά τους σπίτια αλλά νοικιάζουν. Άρα έχει αυξηθεί πάρα πολύ η ζήτηση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ακίνητα  αλλά και όσα υπάρχουν να είναι με ανεβασμένα ενοίκια”, εξήγησε.

Το πρόβλημα με τους φοιτητές είναι ότι κάπου πρέπει να μείνουν, καθώς αρχίζουν και επιστρέφουν  σιγά- σιγά  μετά την πανδημική κρίση στα Πανεπιστήμια, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ποταμιάνος και τόνισε ότι τα μισθώματα δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που υπήρχαν πριν από 3-4 χρόνια, καθώς τώρα  είναι πολύ πιο υψηλά.

 Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ