Σόιμπλε: Στοίχημα για όλους η Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε βιώσιμα δημόσια οικονομικά με “μηχανισμούς” που θα τεθούν σε εφαρμογή από τους διεθνείς πιστωτές της.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι το κύρος της Ευρώπης μπορεί να πληγεί, αν αποτύχουμε να επιλύσουμε την ελληνική κρίση , τρία χρόνια μετά την έναρξη της κρίση χρέους.

«Θα είναι πολιτικά δύσκολο για την Ελλάδα να το αποδεχτεί», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών . Ωστόσο, «σταθμίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα», « λέω ότι μπορεί να γίνει με τους κατάλληλους μηχανισμούς»

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει υποσχεθεί να κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Ενώ η κυβέρνηση της θα περιμένει την έκθεση της τρόικας, η απόφαση για τη συνέχιση της βοήθειας θα πρέπει να συνδέεται εν μέρει με τις πιθανές συνέπειες για την εικόνα της Ευρώπης στον κόσμο, επισήμανε ο Σόιμπλε.

Τα μέτρα που έχουν ήδη εισαχθεί μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης κυβερνήσεις και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να ενισχυθούν “, με την έννοια των μηχανισμών ελέγχου, ίσως αυτόματων σταθεροποιητών,” για να δώσουν στην Ελλάδα μεγαλύτερη ευκαιρία να ανακάμψει, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

“Σε αυτή τη βάση, αναλογιστείτε τι θα σκέφτονται οι άνθρωποι σε άλλα μέρη του κόσμου όταν η μεγάλη και ισχυρή Ευρώπη” δεν είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα που προκύπτουν από μια τόσο μικρή χώρα, όπως Ελλάδα, είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ