“Καίει” το ΔΝΤ η βιωσιμότητα του χρέους

“Καίει” το ΔΝΤ η βιωσιμότητα του χρέους

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί το ΔΝΤ είναι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους που με τα σημερινά δεδομένα  δεν «βγαίνει».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΜΕGA, Μιχάλης Ιγνατίου, διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μία από τις σκέψεις που έχουν οι ευρωπαίοι δανειστές είναι ο στόχος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020 να μετατοπιστεί μέχρι το 2023.

Σκέπτονται και άλλους τρόπους, όπως η αγορά ελληνικού χρέους από την Ελλάδα, ενώ το ΔΝΤ  συνεχίζει να επιμένει στην ανάγκη κουρέματος του ελληνικού χρέους απέναντι σε επίσημους φορείς.

Οι συζητήσεις για τη βιωσιμότητα όντως βρίσκονται σε δύσκολη καμπή. Το ΔΝΤ δεν δείχνει να ανησυχεί για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων αλλά για την βιωσιμότητα του χρέους.

Σύμφωνα με πηγή του Ταμείου, το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει το Ταμείο είναι η επιβεβαίωση αυτής της βιωσιμότητας. Με τα σημερινά η έκθεση βιωσιμότητας, αν γινόταν αυτή τη στιγμή θα ήταν αρνητική και αγγίζει το 177% που δεν επιτρέπει καν τον προγραμματισμό της συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου  για να συζητηθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Το ταμείο, επισήμως δεν επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ