Ενοίκια: Διπλή αποζημίωση τον Απρίλιο – Ποιες είναι οι προϋποθέσεις, τι να προσέξουν οι ιδιοκτήτες

«Δώρο» και το ενοίκιο του Απριλίου κάνει η κυβέρνηση στις κλειστές με κρατική εντολή επιχειρήσεις, άρα ακόμη ένας μήνας που οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αποζημιωθούν από το κράτος: Με τις πληρωμές για το «κούρεμα» Ιανουαρίου να καταβάλλονται με σχεδόν 2 μήνες καθυστέρηση, το Υπουργείο Οικονομικών βρήκε «φόρμουλα» που θα επιτρέπει να εκταμιεύονται πιο γρήγορα τα ποσά που αναλογούν σε κάθε ιδιοκτήτη. Ήδη το υπουργείο προαναγγέλλει «διπλή» πληρωμή μέσα στο β΄10ημερο του ερχόμενου μήνα.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Έως τις 15 Απριλίου σχεδιάζεται να αρχίσουν να πληρώνονται από το δημόσιο, ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν εισέπραξαν από τους ενοικιαστές τους τα μηνιαία μισθώματα Φεβρουαρίου και Μαρτίου, καθώς οι τελευταίοι δικαιούνταν μηδενικά (ή μειωμένα) ενοίκια λόγω πανδημίας: «Κλειδί» για την ταχύτερη καταβολή των αποζημιώσεων είναι ο «μηχανισμός» που υιοθετούν Υπουργείο Οικονομικών και Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος θα επιτρέπει την καταβολή των αποζημιώσεων χωρίς να απαιτείται νέα αίτηση.

Πώς εξασφαλίζουν οι ιδιοκτήτες τη «διπλή» αποζημίωση

Ουσιαστικά, οι πληρωμές σχεδιάζεται να γίνουν με βάση τα στοιχεία των δηλώσεων Φεβρουαρίου, δεδομένου ότι στο μεσοδιάστημα δεν έχουν υπάρξει αλλαγές στις επιχειρήσεις οι οποίες παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή και δικαιούνται πλήρη απαλλαγή καταβολής ενοικίου. Με άλλα λόγια, η αποζημίωση ενοικίου θα εκταμιεύεται χωρίς την υποβολή νέας αίτησης.Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ