Σταϊκούρας στον Realfm: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη μαξιμαλιστική πρόταση του οδηγεί τη χώρα στα μνημόνια

“Μένουμε στους ίδιους άξονες, υπερασπιζόμαστε σε όλα τα φόρα τις ελληνικές θέσεις που δημόσια έχουμε διατυπώσει, εκφράζουμε ικανοποίηση για πτυχές των ευρωπαϊκών αποφάσεων, διεκδικούμε πολύ περισσότερα για την μετά- κορονοϊού εποχή” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης και δεν είναι επιλογή του υπουργού Οικονομικών. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε δημοσιονομικά και ταμειακά την υγειονομική κρίση είναι ακριβώς για να αποφύγουμε την οποιαδήποτε προσφυγή στο μνημόνιο και θα τα καταφέρουμε. Αντιστρόφως η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας οδηγεί σε μνημόνια. Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει δώστε ακόμα περισσότερα χρήματα, δημοσιονομικά ύψους 14 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα κάντε αναστολές, όπως κάνετε τώρα ως κυβέρνηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Αναστολή σημαίνει ότι ένας πολίτης δεν θα πληρώσει, αυτά τα χρήματα θα πήγαιναν στις δαπάνες σε μισθούς και συντάξεις. Αυτό το κενό πρέπει κάποιος να έρθει να το καλύψει. Και ποιος το καλύπτει; Τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. Το συνολικό κόστος των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι 14 συν 10 δηλαδή 25 δισ. Πόσα είναι τα ταμειακά διαθέσιμα; 20 δισ. ευρώ, αυτό σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την μαξιμαλιστική πρόταση του και με την ανεύθυνη αντιπολίτευση οδηγεί την χώρα στα μνημόνια, Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο γιατί έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο και στην μετά-κορονοϊού εποχή” υπογράμμισε.

“Θέλουμε να επικοινωνούμε με τις αγορές και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε τακτά διαστήματα” σχολίασε.

“Αύριο ολοκληρώνεται, δόθηκε μια παράταση, για να μπουν και οι επιχειρηματίες που έχουν από πέντε μέχρι 20 εργαζόμενους, είναι οι περίπου 600.000 ελεύθεροι επαγγελματίες. Για αυτούς τους 600 χιλιάδες θα προσπαθήσουμε με καλές πιθανότητες, απλά είναι αργία η Παρασκευή, να γίνει η αποπληρωμή την Πέμπτη, το αργότερο Δευτέρα ή Τρίτη” ανέφερε.

“Οι επιστήμονες κατά πάσα πιθανότητα θα πληρωθούν από το υπουργείο Εργασίας με τη βάση που ήδη είχαν δηλώσει οι 180.000 επιστήμονες, τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα για να φτάσουμε το 195.000, μαζί με όλες τις κατηγορίες των επιστημόνων, ώστε και εκεί να γίνει η πληρωμή μέχρι την επόμενη εβδομάδα” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ