• Αντιπαράθεση ΥΠΟΙΚ - ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη της οικονομίας

  6:25 μμ, Τετάρτη 04 Σεπ 2019 6:25 μμ, Τετάρτη 04 Σεπ 2019

  Αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν τα στοιχεία σχετικά με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

  Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν αναιμικός και χαμηλότερος σε σχέση με αυτόν του πρώτου εξαμήνου 2018. Το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι η βελτίωση του ρυθμού ανάπτυξης αποτελεί στόχο πρώτης εθνικής προτεραιότητας για τη σημερινή Κυβέρνηση.

  Από την πλευρά του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ "επιβεβαιώνουν τη μεθοδική δουλειά που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ", προσθέτοντας: "Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ να πανηγυρίζει με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν προτιμότερο να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την οικονομία της χώρας κι όχι γενικόλογα ευχολόγια περί ανάπτυξης".

  H ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

  "Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η επίδοση της ελληνικής οικονομίας όσον αφορά το ρυθμό μεγέθυνσης ήταν 1,5% κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

  Υπήρξε χαμηλότερη και από την αντίστοιχη του πρώτου εξαμήνου του 2018.

  Συνεπώς ο ρυθμός μεγέθυνσης υπήρξε γενικά αναιμικός, σε φθίνουσα πορεία μεταξύ των δύο αντίστοιχων εξαμήνων των τελευταίων δύο ετών, χαμηλότερος των στόχων της προηγούμενης Κυβέρνησης.

  Για τη σημερινή Κυβέρνηση, η βελτίωση του ρυθμού μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας αποτελεί στόχο πρώτης εθνικής προτεραιότητας.

  Για το λόγο αυτό, σε όλες τις πολιτικές που έχει αρχίσει και εφαρμόζει, δίνει έντονη αναπτυξιακή διάσταση.

  Το Υπουργείο Οικονομικών υπενθυμίζει συνεχώς το χρέος όλων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης αλλά και της ιδιωτικής οικονομίας να εναρμονιστούν με την εθνική στρατηγική και να συμβάλλουν με τις δράσεις τους στην επίτευξη του εθνικού στόχου.

  Εάν αυτός επιτευχθεί, τότε όλοι οι υπόλοιποι στόχοι καθίστανται ευκολότερα προσεγγίσιμοι".

  Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

  Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομική ανάπτυξη επιβεβαιώνουν τη μεθοδική δουλειά που έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, όχι μόνο έβγαλε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια, αλλά έθεσε την οικονομία σε στέρεα και βιώσιμη τροχιά, όπως φαίνεται και από τον ρυθμό ανάπτυξης 1,9% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

  Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ να πανηγυρίζει με τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν προτιμότερο να παρουσιάσει ένα συνεκτικό σχέδιο για την οικονομία της χώρας κι όχι γενικόλογα ευχολόγια περί ανάπτυξης. Η βιώσιμη ανάπτυξη απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες και όχι προκλητικές διευκολύνσεις με σκοπό τον πλουτισμό των ισχυρών φίλων του περιβάλλοντος του κ. Μητσοτάκη.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα