Πιτσιόρλας: Χρειάζεται μεγαλύτερη ανάπτυξη για να πειστούν οι αγορές ότι υπερβήκαμε την κρίση

Παρά την αναμφισβήτητη ανάπτυξη” που έχει σημειωθεί, αυτή “δεν είναι όση θα θέλαμε και απαιτείται για να πειστούν οι αγορές ότι έχουμε υπερβεί οριστικά την κρίση”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας,Στέργιος Πιτσιόρλας.

Απαιτείται περισσότερος χρόνος “για να ολοκληρωθούν με συνέπεια οι διαδικασίες θεσμικής αναμόρφωσης που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να αντιμετωπιστούν δομικά προβλήματα και εκκρεμότητες δεκαετιών”, πρόσθεσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Η “συναίνεση δεν σημαίνει συμφωνία και παράκαμψη προβλημάτων”, είπε, τονίζοντας ότι “τα θέματα της διαφάνειας και της απόδοσης δικαιοσύνης είναι κρίσιμα”.

Ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι η κυβέρνηση “θα εξαντλήσει την τετραετία και θα ολοκληρώσει ένα σύνολο αλλαγών που έχει δρομολογήσει. Στο τέλος της τετραετίας, το τοπίο στη χώρα θα είναι διαφορετικό. Η αξιωματική αντιπολίτευση αυτό ακριβώς φοβάται και αυτός είναι ο λόγος που ζητάει πρόωρες εκλογές”.

Αναφέρει ακόμα ότι η προοπτική των εκλογών το φθινόπωρο του 2019 δεν αποτρέπει την προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα.

Μιλώντας για τις δυσκολίες του διεθνούς περίγυρου, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τις διαδικασίες διαμόρφωσης λύσεων και συμμαχιών, έναντι της “κλειστοφοβικής λογικής του απομονωτισμού και της αναπόλησης των αρχαίων μεγαλείων”.

Πρόσθεσε ότι η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ “εκφράζεται σήμερα στην Συμφωνία των Πρεσπών, στη νηφάλια και ρεαλιστική προσέγγιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ