Δεν είπε τίποτα για την Λαγκάρντ

Την ανάγκη καταπολέμησης της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αμαντέου Αλταφάζ, στη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, για τους Έλληνες.

Ειδικότερα, ο κ. Αλταφάζ δήλωσε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί βασικό στοιχείο του δεύτερου προγράμματος στήριξης της χώρας και σημείωσε πως οι ελληνικές αρχές, μαζί με την Ομάδα Δράσης της Κομισιόν εργάζονται στενά προς αυτό τον σκοπό.

Ερωτηθείς σχετικά με τα αποτελέσματα της προσπάθειας για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, παρέπεμψε στις τριμηνιαίες εκθέσεις της τρόικας, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η υιοθέτηση του προγράμματος προσαρμογής από τις πολιτικές δυνάμεις στη χώρα είναι κρίσιμη για την επιτυχή εφαρμογή του. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής δεν είναι μόνο ζήτημα νομικού πλαισίου, αλλά εφαρμογής και ικανοτήτων.

Κληθείς να σχολιάσει αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ικανοποιημένη από τα αποτελέσματα στο ζήτημα της φοροδιαφυγής, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υποστήριξε πως «μπορούν να γίνουν περισσότερα, αλλά το ίδιο ισχύει και για τις ελληνικές αρχές».

Ο κ. Αλταφάζ αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, επιμένοντας ότι οι θέσεις της Επιτροπής έχουν εκφραστεί τόσο από τον πρόεδρό της, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, όσο και από τον επίτροπο Οικονομίας, Όλι Ρεν, την προηγούμενη εβδομάδα.       

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ