Στασινός: Ζητήσαμε να προκηρυχθεί το 50% των δράσεων του ΕΣΠΑ μέχρι το τέλος του ’16

«Το ΕΣΠΑ πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα. Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να έχει προκηρύξει του 50% των δράσεων μέχρι το τέλος του 2016», τόνισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, από το βήμα του διήμερου αναπτυξιακού συνεδρίου του ΤΕΕ/ΤΚΜ. Υπογράμμισε ότι «αν εξαιρέσουμε αυτούς που διαχειρίζονται κονδύλια ΕΣΠΑ, κανείς άλλος σε επίπεδο κυβέρνησης δεν δουλεύει, ούτε μιλάει για ΕΣΠΑ».

Ο Γιώργος Στασινός ξεκαθάρισε ότι πλέον η χώρα έχει ανάγκη από δουλειά, ώστε να δημιουργηθούν δουλειές. «Όμως χρειάζεται δουλειά με σχέδιο, με πρόγραμμα, με χρονοδιάγραμμα, με γνώση των συνθηκών, με ρεαλιστικούς στόχους αλλά και με φιλοδοξία και συνεχή προσπάθεια», είπε. Σύμφωνα με τον ίδιο, «για να ξαναπάρει μπρος η μηχανή, χρειάζεται ένα πραγματικό αναπτυξιακό σοκ», αλλά όπως είπε η κυβέρνηση εξακολουθεί να κινείται με ρυθμούς παλιάς δημόσιας διοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ συνεχάρη το ΤΕΕ/ΤΚΜ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του διήμερου Αναπτυξιακού Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν σήμερα το απόγευμα. «Η πρωτοβουλία αποδεικνύει στην πράξη γιατί το ΤΕΕ είναι συνυφασμένο με την έννοια της Ανάπτυξης και δείχνει γιατί είναι στην πρωτοπορία στην κεντρική Μακεδονία. «Η χώρα δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς μηχανικούς αλλά και οι μηχανικοί δεν μπορούν να προκόψουν αν δεν αναπτυχθεί η χώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο «πακέτο Γιούνκερ» υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί μόλις δύο έργα, το ένα μάλιστα μέσω… Βουλγαρίας. «Ποιο play, ποιο game, ποιοι αγώνες, ποια ομάδα… Ούτε για προθέρμανση δεν έχουμε κατέβει ακόμη!», τόνισε. Καυτηρίασε την κίνηση του υπουργείου Υποδομών να αναρτήσει στις 30 Μαΐου 2016, είκοσι μία προτάσεις δημοσίων έργων στον χώρο των υποδομών, καθώς ανάμεσά τους υπήρχαν έργα που «όχι μόνο δεν έχουν μελετητική ωριμότητα αλλά βρίσκονται ακόμη σε φάση αρχικού σχεδιασμού».

Στην συνέχεια, εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του ΤΕΕ, για την τραγική και αδιανόητη -όπως τη χαρακτήρισε- απόφαση της κυβέρνησης να μην καλέσει το ΤΕΕ στις Επιτροπές της Βουλής όπου συζητήθηκε το Αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Αναφερόμενος στις δημόσιες συμβάσεις πρότεινε: θεσμοθέτηση ενοποίησης των φάσεων των προσφυγών, αλλαγή του τρόπου ανάθεσης και δημιουργία συστήματος το οποίο θα περιορίζει το ποσοστό έκπτωσης με βάση έναν δυναμικό αλγόριθμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΕΣΠΑ: Εγκρίνεται μόνο μία στις οκτώ αιτήσεις

Μυλόπουλος: Στόχος είναι η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης το 2020

Βούτσης: Η Βουλή είναι στη φάση της εκπόνησης του πορίσματος για τις γερμανικές επανορθώσεις

Θεσσαλονίκη: Τη δημιουργία 16.000 θέσεων εργασίας προανήγγειλε ο Λαμπριανίδης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ