Τσακαλώτος: Βάση της συζήτησης για τα προληπτικά μέτρα η ελληνική πρόταση – ΒΙΝΤΕΟ

Για «εξαιρετική συνεδρίαση του Eurogroup» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι στις 24 Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία.

«Υπήρξε μία συμφωνία αναφορικά με τα δημοσιονομικά μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις. Μιλάμε για ένα πακέτο μέτρων το οποίο έρχεται να ολοκληρώσει την πρώτη αξιολόγηση» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε:

«Μόλις έχουμε τα επιπλέον προληπτικά μέτρα, θεσμοθετημένα, θα υπάρχει η εκταμίευση των κονδυλίων από πλευράς του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης. Τις επόμενες δύο εβδομάδες το Euro Working Group θα εργαστεί ώστε στις 24 Μαΐου να είμαστε έτοιμοι».

Αναφορικά με τον μηχανισμό προληπτικών μέτρων ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «έρχεται να καλύψει τις διαφορές που έχουν να κάνουν με το δημοσιονομικό πλεόνασμα» .

«Υπάρχει μία συμφωνία να προχωρήσουμε στα πλαίσια της ελληνικής πρότασης. Έγιναν συγκεκριμένες βελτιώσεις επ’ αυτού ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε τις δικές μας προτάσεις στο τραπέζι. Έγινε αποδεκτό ότι η πρότασή μας αποτελεί τη βάση για την όποια συζήτηση» τόνισε.

Αναφορικά με το χρέος υπογράμμισε ότι «θα αποτελέσει τη βάση της συμφωνίας» και συμπλήρωσε: «Θα πρέπει όλοι να ξεκινήσουμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να ξεπεράσει το σκόπελο και να συνεχίσει. Νομίζω ότι όλοι μας πιστεύουμε ότι το ζήτημα του χρέους θα μπορέσει να μπει στην ευρύτερη εικόνα. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα, αυτό ζητείται και από τους πιστωτές».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Έλεγχος κάθε 30 Απριλίου και «κόφτης» με προεδρικό διάταγμα

Μοσκοβισί: Βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο στο δρόμο προς τη συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ