• Έρχεται στην Αθήνα ο Ντομπρόβσκις

  1:49 μμ, Πέμπτη 22 Οκτ 2015 1:49 μμ, Πέμπτη 22 Οκτ 2015

  Την πρώτη επίσκεψή του στην Αθήνα πραγματοποιεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, το χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

  «Στην Επιτροπή Γιούνκερ, ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επιβλέπει μία σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων για τη χώρα μας, από τη διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, έως το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αλλά και την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, μέσω της ειδικής υπηρεσίας που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των μεταρρυθμίσεων. Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο αντιπροέδρου της Κομισιόν αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδει ο πρόεδρος Γιούνκερ στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, με αφορμή την επίσκεψη του κ. Ντομπρόβσκις.

  «Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη χώρα μας, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να συζητήσει τη βέλτιστη δυνατή υλοποίηση, τόσο των δεσμεύσεων της χώρας, στο πλαίσιο του προγράμματος πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους. Στόχος παραμένει πάντα η ταχεία ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η οριστική έξοδος από τη κρίση» πρόσθεσε ο κ. Καρβούνης.

  Ο κ. Ντομπρόβσκις, αρμόδιος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα θα έχει τις ακόλουθες συναντήσεις:

  Τη Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, στις 9:30, θα συναντηθεί με υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη και στη συνέχεια, στις 10:30, με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, στο υπουργείο. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τα προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων, στις 12:00 στο κτίριο της Βουλής. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Ντιμπρόβσκις θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 14:00, στο Μέγαρο Μαξίμου. Τοο πρόγραμμα της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με τη συνάντησή του με τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργο Κατρούγκαλο, στις 15:30, στο υπουργείο. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

  Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί στις 9:30 με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. Στις 10:45, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, στην Τεχνόπολη-Γκάζι.

  Το πρόγραμμα του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

  Διαβάστε επίσης

  ΔΝΤ: O ESM να ανακεφαλοποιεί απευθείας τις τράπεζες

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα