Ώρα αποφάσεων για το ασφαλιστικό σύστημα

Της Αργυρώς Μαυρούλη

Στο Μέγαρο Μαξίμου και την πολιτική ηγεσία πέφτει το βάρος των κρίσιμων αποφάσεων για την αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος και ταυτόχρονα την τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές για μείωση της δαπάνης κατά 2,25 δισ. ευρώ τη διετία 2015- 2016.

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, κοινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) και του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ). Μεταξύ άλλων στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθεί το ασφαλιστικό.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι έως τις 15 Νοεμβρίου θα καταθέσει νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης θα συζητηθούν και οι προτάσεις της Επιτροπής Σοφών, πολλές από τις οποίες βρίσκουν σύμφωνο τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.  

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Enikonomia», το βάρος της προωθούμενης ασφαλιστικής μεταρρύθμισης θα κληθούν να σηκώσουν οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ και οι υψηλόμισθοι, προκειμένου το σύστημα να μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό με μόνη εγγυημένη την Εθνική Σύνταξη.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο enikonomia.gr

Διαβάστε επίσης:

Σταθάκης: Νέα ώθηση στον τουρισμό με βασικό εργαλείο το ΕΣΠΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ