Μοσκοβισί: Πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ψηφίσουν τα κόμματα που στήριξαν τη συμφωνία

Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες θα ταχθούν υπέρ των κομμάτων που στήριξαν τη συμφωνία με τους δανειστές κατά την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Μιλώντας στην Corrierre della Sera ο κ. Μοσκοβισί ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σέβομαι το αποτέλεσμα της κάλπης, όποιο και να είναι αυτό. Πιστεύω όμως η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων θα ταχθεί υπέρ των κομμάτων που στήριξαν τη συμφωνία για το πρόγραμμα που εξασφαλίζει στην Ελλάδα 85 δισ. ευρώ και επιτρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουν την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα».

«Αναμένουμε τις εκλογές με μεγάλη ηρεμία. Θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του χρέους τους προσεχείς μήνες. Η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ευρωστίας του προγράμματος. Μίλησα με Κριστίν Λαγκάρντ και είμαι βέβαιος ότι το Ταμείο θα συμμετάσχει κανονικά», υπογράμμισε ο Μοσκοβισί.

Ερωτηθείς αν η ελληνική κρίση κατέδειξε τα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πιέρ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι «χρειαζόμαστε μία μεταρρύθμιση της διακυβέρνησης».

«Η Επιτροπή έχει το μονοπώλιο της νομοθεσίας, θα ξεκινήσει η πρώτη φάση των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν τη σύγκλιση των οικονομιών που προβλέπονται από την έκθεση των πέντε προέδρων. Όσο για αργότερα, είμαι υπέρ του εκδημοκρατισμού της ισχυρής ζώνης του ευρώ, με συγκεκριμένο ρόλο και της ίδρυσης ενός μοντέλου της ευρωζώνης που μπορεί να διαχειριστεί ένα κοινό προϋπολογισμό, ελπίζω στη δημιουργία ενός υπουργού Οικονομικών της ζώνης του ευρώ και, τέλος, σε ένα ευρωπαϊκό ταμείο», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Βαρουφάκης: Τα δύο πρόσωπα που με εντυπωσίασαν και θα στηρίξω με την ψήφο μου

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ