Ένα σκαλί πριν την κατηγορία “σκουπίδια” έριξε τη Βραζιλία η Moody’s

Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s Investors Service υποβάθμισε τα ομόλογα της Βραζιλίας λίγο πάνω από το επίπεδο των «σκουπιδιών» στην ορολογία των αγορών, αλλά διατήρησε σταθερή την προοπτική της, κάτι που υποδεικνύει ότι δεν θα υποβαθμίσει τα αξιόγραφά της περισσότερο βραχυμεσοπρόθεσμα.

Η αναταράξεις που προκαλεί υποτίμηση του γουάν από την κυβέρνηση της Κίνας επηρεάζει τις αναδυόμενες και ιδιαίτερα τη Βραζιλία που αλληλοεξαρτούνται.

Η απόφαση του Moody’s δημοσιοποιείται δύο εβδομάδες μετά την προειδοποίηση του Standard & Poor’s πως μπορεί να υποβαθμίσει το βραζιλιάνικο κρατικό αξιόχρεο κάτω από το επίπεδο της επένδυσης το 2016 εάν οι συνέπειες της έρευνας για μια υπόθεση διαφθοράς επηρεάσει την ανάπτυξη της οικονομίας της Βραζιλίας.

Μολαταύτα ο Moody’s ανέφερε πως η Βραζιλία είναι σε θέση να επιτύχει την αναστροφή της τάσης σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη και τις δημοσιονομικές της επιδόσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Moody’s υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της Βραζιλίας σε Baa3, από Baa2. Το γεγονός όμως ότι διατήρησε την προοπτική της σταθερή σημαίνει ότι δεν είναι πιθανό να την υποβαθμίσει μέσα στους επόμενους 12-18 μήνες.

Δείτε επίσης

Ούγκο Ντίξον: Οι τράπεζες “αχίλλειος πτέρνα” της ελληνικής οικονομίας

Πούτιν: Η τράπεζα των BRICS θα χρηματοδοτεί προγράμματα από την επόμενη χρονιά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ