Αμερικανική πρωτοβουλία και επαφές με Τσίπρα και Ντάισελμπλουμ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ είχε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Λιου, επανέλαβε στον Πρωθυπουργό ότι το αμερικανικό υπουργείο παραμένει σε επαφή με όλες τις πλευρές παρακολουθώντας την ευαίσθητη κατάσταση στην Ελλάδα.

Ο κ. Λιου ενημερώθηκε και για τις πρόσφατες μεταρρυθμιστικές προτάσεις της Αθήνας. Τόνισε ότι είναι επείγον η Ελλάδα να κάνει μία σοβαρή κίνηση για να επιτευχθεί ένας ρεαλιστικός συμβιβασμός με τους δανειστές και είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι η αποτυχία επίτευξης συμφωνίας θα προκαλούσε άμεσα μεγάλη δυσκολία στην Ελλάδα και αβεβαιότητα στην ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια οικονομία.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ επεσήμανε την ανάγκη η Ελλάδα να παρουσιάσει αξιόπιστες προτάσεις που θα δημιουργήσουν τη βάση συμφωνίας το συντομότερο δυνατό και ότι και οι ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να είναι έτοιμοι να πράξουν από την πλευρά τους αυτό που τους αναλογεί.

Ο Τζακ Λιου ενημερώθηκε από τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ για τις τελευταίες εξελίξεις και σύμφωνα με την ΕΡΤ, έδωσε έμφαση στην άμεση ανάγκη η Ελλάδα να συμφωνήσει σε συνολικό πακέτο μεταρρυθμίσεων.

Επίσης, παρότρυνε τον Ντάισελμπλουμ να συνεχίσει τις προσπάθειες στήριξης της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να βρει το δρόμο που θα την βοηθήσει να επανέλθει στην ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

 

Διαβάστε επίσης:

Γιούνκερ: Αυτή την εβδομάδα θα καταλήξουμε σε συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ 

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις στις Βρυξέλλες – Συνεχής ενημέρωση – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ντάισελμπλουμ: Θετικό βήμα οι ελληνικές προτάσεις – Δεν έχουμε ακόμα συμφωνία – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ