“Η Καγκελάριος δεν προχωρά μόνη της” δηλώνει ο εκπρόσωπος της Μέρκελ

Η Καγκελάριος δεν προχωρά μόνη της, τόνισε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η ‘Ανγκελα Μέρκελ στο θέμα της ελληνικής διάσωσης και το κατά πόσον νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο.

“Δεν υπάρχει δική της πορεία. Υπάρχει μια στενή επαφή της Καγκελαρίου και του Γάλλου Προέδρου, με τους ευρωπαίους εταίρους, τους Θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση. Σε αυτά συγκαταλέγεται και η συζήτηση την Δευτέρα το βράδυ στο Βερολίνο. Δεν επρόκειτο για λήψη αποφάσεων, αλλά για μια κοινή αξιολόγηση της κατάστασης. Για την Γερμανία και την Γαλλία είναι σημαντικό οι Θεσμοί να επεξεργαστούν μια κοινή θέση και να συζητήσουν για αυτήν με την ελληνική κυβέρνηση. Δόξα τω Θεώ, τρέχουν αυτές οι συνομιλίες”, δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις δεν θα ληφθούν μεταξύ της κυρίας Μέρκελ, του κ. Ολάντ και του κ. Τσίπρα, αλλά θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Θεσμών και μετά αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τις αποφάσεις του Eurogroup. “Η Καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών βρίσκονται σε στενότατη επαφή με πολλούς παράγοντες”, κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης:

Σόιμπλε: Με βάση την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, έχουμε ακόμα δρόμο…

Ντράγκι: Η ΕΚΤ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Μέρκελ: Εργαζόμαστε εντατικά για συμφωνία με την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ