Telegraph: Ο Τσίπρας βάζει “βόμβα” στην ευρωζώνη

Η Telegraph θεωρεί ρελάνς στους εκβιασμούς των δανειστών τις προειδοποιήσεις Τσίπρα για αποσταθεροποίηση της ευρωζώνης εάν συνεχιστεί η αδιαλλαξία απέναντι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο το κείμενο του Αλέξη Τσίπρα είναι μια «καλυμμένη απειλή» ότι η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει να χρεοκοπήσει και να αποχωρήσει από το ευρώ παρά να παραβιάσει τις δικές του κόκκινες γραμμές.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει σε αυτά τα αιτήματα και αντίθετα θα αναλάβει δράση για «να μεταβάλει πλήρως τις οικονομικές και πολιτικές ισορροπίες σε ολόκληρη τη Δύση».

Ο αρθρογράφος στη βρετανική εφημερίδα σχολιάζοντας το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρει: «Γράφοντας στη Le Monde με έναν τόνο άγριας ανυπακοής αφού οι τελευταίες διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι οι κυρίαρχοι παίκτες της Ευρωζώνης προχωρούν “στην απόλυτη κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη”».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι το άρθρο στη Le Monde δημοσιεύθηκε την ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μόλις είχε επιστρέψει από τη Μόσχα όπου είχε επαφές για τον Turkish Stream:

«Η επιλογή των λέξεων από τον Αλέξη Τσίπρα υπονοούν ότι η Ελλάδα μπορεί να στρέψει την πλάτη στο δυτικό σύστημα ασφαλείας επιλέγοντας να μπει στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας», σημειώνει.

 

Δείτε επίσης:

Ο Τσίπρας στη Le Monde: Δεν οφείλεται σε μας η μη επίτευξη συμφωνίας

Telegraph: Ρητορική απάτη η επίτευξη συμφωνίας

Γιούνκερ: Ένα Grexit θα πλήξει την εμπιστοσύνη για το ευρώ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ