Κομισιόν: Κανένα περιθώριο για επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων

Κομισιόν: Κανένα περιθώριο για επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων

 

Tην εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και για επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι προϋπόθεση για επιστροφή σε βιώσιμη ανάπτυξη, διατύπωσε ο Σάιμον Ο’ Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Σιμ Κάλας, σχολιάζοντας τα σημερινά στοιχεία της Eurostat για το ΑΕΠ, το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο’ Κόνορ, θα πρέπει να υπάρχει προσοχή στις εκτιμήσεις και η εικόνα είναι μοιρασμένη σε σχέση με τις ανακοινώσεις της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας. Και αυτό διότι ορισμένες μεγάλες οικονομίες, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, σημείωσαν ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τις πρόσφατες εαρινές προβλέψεις της ΕΕ, ενώ η Γαλλία κι η Ιταλία κινήθηκαν κάτω των προβλέψεων και η Ισπανία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, όταν στην ανατολική Ευρώπη παρατηρείται μια ισχυρότερη του αναμενομένου ανάκαμψη.

Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι στην Κύπρο διαπιστώνεται πως η ύφεση είναι πιο ήπια, απ’ ότι αναμενόταν, ενώ στην Πορτογαλία και την Ολλανδία η επιδείνωση οφείλεται σε μέτρα μιας χρήσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ