WSJ: “Το Grexit θα έρθει από τον λαό”

WSJ: “Το Grexit θα έρθει από τον λαό”

 

«Οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου εξακολουθούν να στραγγαλίζονται από τη γερμανική πολιτική λιτότητας -προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητά της- επιβάλλοντας περικοπές μισθών και δημοσίων δαπανών» αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο, η Ελλάδα, όχι μόνο δεν γυρίζει σελίδα, αλλά κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης.

«Αυτή τη φορά όμως, η έξοδος, δεν θα επιβληθεί από τους εταίρους, αλλά από επιλογή του ελληνικού λαού» τονίζεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Η φτώχεια, μπορεί να κρατήσει στην Ελλάδα για περισσότερα από δέκα χρόνια, επισημαίνει η WSJ, επικαλούμενη πρόσφατη μελέτη της Goldman Sachs.

Στη συνέχεια η αμερικανική εφημερίδα, θέτει ένα ενδιαφέρον ερώτημα: «Ποιο είναι το σημείο που οι λαοί (του ευρωπαϊκού Νότου) θα πουν ‘φτάνει’;».

Και απαντά: «Οι προβλέψεις για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, διαψεύστηκαν, διότι έτσι αποφάσισε η ευρωπαϊκή ηγεσία» ωστόσο, τι θα γίνει όταν οι πολίτες αντιληφθούν ότι «δεν υπάρχει φως στο τούνελ;».

«Θα ξεκινήσει μια δημόσια διαμάχη σχετικά με τα υπέρ και τα κατά της παραμονής στην Ευρωζώνη. Και μόλις ξεσπάσει αυτή η διαμάχη, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες…».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ