Μηταράκης: Η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες

Μηταράκης: Η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες

 

Την προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα ανέδειξε ως κύριο στόχο της κυβερνητικής πολιτικής για την περίοδο 2013-2014 ο υφυπουργός ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος σε ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο του Economist εξέφρασε την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους του 2012.

Όπως είπε, «για πρώτη φορά η συμφωνία με την τρόικα δεν περιλαμβάνει νέα μέτρα και έτσι ανοίγει ο δρόμος για περαιτέρω μείωση του χρέους».

«Η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες και παρέμεινε στο ευρώ. Τώρα ανακτά τη χαμένη αξιοπιστία της», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης και εξέφρασε την άποψη ότι με δεδομένες τις δυσκολίες η χώρα βρίσκεται «στον απόηχο θετικών εξελίξεων».

Παράλληλα, χαρακτήρισε μεταβατική χρονιά το 2013 και διατύπωσε τους βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής ως εξής:

-Δημοσιονομική σταθερότητα και ασφάλεια

-Ρευστότητα (προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος και κατά προτεραιότητα η ανακεφαλαιοποίηση – καταθέσεις ύψους 19 δις επέστρεψαν στη χώρα από το καλοκαίρι του 2012 – σε εξέλιξη η αποπληρωμή εσωτερικού χρέους του δημοσίου – βελτίωση στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ)

-Μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές (15.000 νέα παιδιά με γνώση και μεράκι θα έρθουν να αντικαταστήσουν το 2% του δημοσίου με αξιοκρατικά κριτήρια)

-Νέος επενδυτικός νόμος (νέα αρχή αδειοδοτήσεων)

-Καταλύτες ανάπτυξης (Ιδιωτικοποιήσεις – ΣΔΙΤ / προσεχώς λιμάνι κρουαζιέρας στην Αττική).

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ