Προκαλούν οι μισθοί των Ευρωπαίων αξιωματούχων

Προκαλούν οι μισθοί των Ευρωπαίων αξιωματούχων

Σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αποκαλύπτει τους μισθούς των Ευρωπαίων αξιωματούχων, επικαλούμενη επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. Πρόκειται για εκείνους που ουσιαστικά έχουν επιβάλλει δεκάδες περικοπές στους δικούς μας HAμισθούς. Όπως θα διαπιστώσετε, ωστόσο, οι ίδιοι ζουν πλουσιοπάροχα.

Σύμφωνα πάντα με την Handelsblatt, το πιο ακριβοπληρωμένο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Ιταλός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έχει ετήσιες αποδοχές 370.000 ευρώ. Δεύτερος στην σχετική λίστα είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, που εισπράττει 324.000 ευρώ τον χρόνο.

Ακολουθούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με ετήσιες αποδοχές 298.500 ευρώ. Η Βρετανίδα Επίτροπος Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας Κάθριν Άστον εισπράττει 281.200 το χρόνο. Δικαιολογημένα να θεωρεί τον εαυτό του…ριγμένο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, καθώς οι ετήσιες αποδοχές του είναι…μόνο 206.200 ευρώ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ