Τι τρώνε οι Ιάπωνες και ζουν μέχρι τα 100

Στην υγιεινή διατροφή που κάνουν, οφείλεται το μεγάλο προσδόκιμο ζωής των Ιαπώνων, τονίζει νέα πανεπιστημιακή μελέτη.

Οι Ιάπωνες καταφέρνουν να έχουν έναν από τους χαμηλότερους δείκτες θνησιμότητας στον κόσμο, τρώγοντας πολλούς, αλλά συγκεκριμένους, υδατάνθρακες, λαχανικά, φρούτα, ψάρια και κρέας.

Διαμορφώνουν έτσι μια διατροφή με λίγα κορεσμένα λιπαρά, ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα και πολλούς υδατάνθρακες που προέρχονται όμως μόνο από το ρύζι και τα λαχανικά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ