Τουριστικά λεωφορεία για τους μετανάστες στην Αχαρνών – ΦΩΤΟ

Σε μια “πιάτσα¨ιδιωτικών λεωφορείων που μετέφερε πρόσφυγες στα ελληνοσκοπιανά σύνορα είχε μετατραπεί τις τελευταίες εβδομάδες η οδός Αχαρνών, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία Βικτωρίας όπου περισσότεροι από 1.000 αλλοδαποί αναγκάζονταν να επιβιώσουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Τουριστικά λεωφορεία ιδιωτικών εταιρειών πραγματοποιούσαν καθημερινά τουλάχιστον 90 δρομολόγια από το κέντρο της Αθήνας με τελικό προορισμό το Κιλκίς και το πέρασμα της Ειδομένης προς τα Σκόπια.

Η τιμή του εισιτηρίου ήταν διαφορετική από λεωφορείο σε λεωφορείο. Ξεκινούσε από 20 ευρώ με ανώτατο αντίτιμο τα 40 ευρώ. Ένα πούλμαν των 50 θέσεων με ελάχιστη τιμή τα 20 ευρώ είχε κέρδος 1.000 ευρώ για να μεταφέρει τους πρόσφυγες στα σύνορα.

Μητέρες με μικρά παιδιά καταβεβλημένα από την κούραση περιμένουν καρτερικά να ξεκινήσει το ταξίδι τους που έχει τελικό προορισμό τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τους αλλοδαπούς πολλές φορές εργαζόμενοι των τουριστικών γραφείων τους πλησίαζαν όσο βρίσκονταν στην πλατεία Βικτωρίας για να τους ενημερώσουν πως στην Αχαρνών υπάρχουν λεωφορεία που μπορούν να τους μεταφέρουν με ασφάλεια στα σύνορα.

Ένας άλλος τρόπος μίσθωσης του πούλμαν ήταν να το κάνουν οι ίδιοι οι πρόσφυγες μέσω των ομοεθνών τους που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης.

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των προσφύγων στο κλειστό γήπεδο του Γαλατσίου

Συγκεντρώσεις και ένταση στην πλατεία Βικτωρίας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ