Μέρκελ: Αλληλεγγύη αλλά με τήρηση των υποσχέσεων – ΒΙΝΤΕΟ

Αλληλεγγύη αλλά με τήρηση των υποσχέσεων, ήταν το μήνυμα που έστειλε η Άνγκελα Μέρκελ σε δηλώσεις της στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, ερωτήθηκε εάν υποσχέθηκε στους ομολόγους της από τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη

Η ίδια απέφυγε να απαντήσει για αυτό και αρκέστηκε να πει ότι μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ χθες, καθώς και ότι έχει μιλήσει με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που της έχει δώσει και εκείνος τις δικές του εντυπώσεις από το ελληνικό ζήτημα. 

“Δεν μπορούμε να πούμε ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, απλώς καταστήσαμε σαφές ότι στην Ευρώπη ίσχυε πάντα η αρχή ότι από τη μια πλευρά δίδεται αλληλλεγύη και από την άλλη πλευρά αναλαμβάνονται υποχρεώσεις” τόνισε.

 

Δείτε το βίντεο του STAR:

 

Στο ίδιο πλαίσιο και οι δηλώσεις της στο  πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD:

“Στο πλαίσιο της συζήτησης για την κατασταση στην παγκόσμια οικονομία μιλήσαμε και για την Ελλάδα. Μετά από πολλά χρόνια βρισκόμαστε στο σημείο όπου όλες οι χώρες της G-7 θα έχουν οικονομική ανάπτυξη – αυτό είναι μια καλή είδηση. Εδώ τέθηκε και το θέμα “Ελλάδα”. Ο κ. Ολάντ και εγώ ενημερώσαμε για το τελευταίο τηλεφώνημά μας με τον κ. Τσίπρα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τις δικές της εκτιμήσεις. Ήμασταν όλοι της άποψης ότι, έχουμε ακόμη μπροστά μας αρκετό δρόμο. Θέλουμε να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δεν βρισκόμαστε ακόμη στο τέλος. Προϋποθέσεις από τη μία πλευρά και αλληλεγγύη από την άλλη, πάνε μαζί. Και αυτό, όπως το βλέπω, βρήκε σήμερα και την υποστήριξη των μη Ευρωπαίων εταίρων”

 

 

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα στο “μενού” της συνάντησης Ομπάμα – Μέρκελ

Γιούνκερ: Ο Τσίπρας είναι φίλος μου αλλά… – ΒΙΝΤΕΟ

Γιούνκερ: Γι’ αυτό αρνήθηκα να απαντήσω στο τηλεφώνημα του Τσίπρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ