ΟΟΣΑ: Υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη

Κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη διαπιστώνει και ο ΟΟΣΑ ο οποίος καλεί μάλιστα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

ΟΟΣΑ: Υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη

Κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη διαπιστώνει και ο ΟΟΣΑ ο οποίος καλεί μάλιστα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να βρίσκεται σε ετοιμότητα. «Υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού, αλλά δεν γνωρίζω πόσο μεγάλος είναι» δήλωσε ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης του ΟΟΣΑ μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard.

Επισημαίνεται ότι για τον κίνδυνο αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη προειδοποίησε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη Δευτέρα στην έκθεση «World Economic Report» αναφέροντας ότι η πιθανότητα μείωσης των τιμών είναι 10% – 20%. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε το Δεκέμβριο στο 0,8%, σε μεγάλη απόσταση από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ.

Ο Πάντοαν δήλωσε πως η ΕΚΤ θα πρέπει να είναι έτοιμη για νέα μέτρα, εκ των οποίων και η μείωση του καταθετικού επιτοκίου σε επίπεδο κάτω από το μηδέν. «Θα πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν μία ευρωπαϊκή μορφή ποσοτικής χαλάρωσης. Με αυτό εννοώ μαζικές παρεμβάσεις στη δευτερογενή αγορά» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Θα μπορούσε επίσης να συζητηθεί η επέκταση της εντολής της ΕΚΤ για παρέμβαση στην πρωτογενή αγορά, όπως πράττει η Fed και άλλες κεντρικές τράπεζες»

Πηγή: euro2day.gr

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.