Πηγές Κομισιόν: «Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα – Θέλουμε τα χρήματα να φτάνουν στους αγρότες που τα δικαιούνται»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Πηγές της Κομισιόν τονίζουν ότι «δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα, θέλουμε τα χρήματα να φτάνουν στους αγρότες που τα δικαιούνται», αναφερόμενες στην αγροτική πολιτική και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Η καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων οφείλεται σε μια διαδικασία όπου η χώρα μας πρέπει να καταβάλει τα χρήματα και στη συνέχεια να γίνει η αποζημίωση.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισπεύσει την έγκριση του επικαιροποιημένου σχεδίου δράσης για τις πληρωμές και την ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με στόχο την ολοκλήρωση έως τα μέσα Μαρτίου.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

«Δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα, θέλουμε τα χρήματα να φτάνουν στους αγρότες που τα δικαιούνται», τόνισαν πηγές στην Κομισιόν σε μια άτυπη ενημέρωση αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα που σχετίζονται με την αγροτική πολιτική αλλά και τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι αξιωματούχοι ξεκίνησαν τη συζήτηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλουμε να τιμωρήσουμε την Ελλάδα. Θέλουμε τα χρήματα να φτάνουν στους αγρότες που τα δικαιούνται». Όπως είπαν, «η καθυστέρηση στην καταβολή των χρημάτων οφείλεται σε μια διαδικασία που ουσιαστικά η χώρα μας πρέπει να καταβάλει τα χρήματα και στη συνέχεια να γίνει η αποζημίωση», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Οι αξιωματούχοι προσέθεσαν ότι υπάρχει μία διαδικασία που αυτή τη στιγμή θα πρέπει να ελέγξει η ελληνική πλευρά πιο προσεκτικά αυτά τα ποσά.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επισπεύσει δυο πολύ κρίσιμες διαδικασίες και συγκεκριμένα όπως έγινε γνωστό από τους αξιωματούχους, την έγκριση του επικαιροποιημένου σχεδίου δράσης που αφορά το ζήτημα ροής των πληρωμών που κατατέθηκε πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται, εφόσον όλα πάνε καλά, η έγκριση να γίνει πριν τα Χριστούγεννα, ενώ το δεύτερο κομμάτι αφορά την ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ που αρχικά θα είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου. Σύμφωνα με την Κομισιόν, με την ολοκλήρωση του ελέγχου θα επισπεύσει τη διαδικασία με στόχο να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Μαρτίου.

Η Κομισιόν αναφέρθηκε και στον τρόπο των πληρωμών, αλλά και για έρευνες που συνεχίζονται σε άλλες 10 χώρες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.