ΚΚΕ: Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός υπερθεματίζουν για το «σχέδιο Τραμπ για τη Γάζα»

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός υπερθεματίζουν για το «σχέδιο Τραμπ για την Γάζα», δηλώνει το ΚΚΕ, το οποίο καταδικάζει ως ενταφιασμό της προοπτικής ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.
  • Το σχέδιο διαιωνίζει την ισραηλινή κατοχή, δημιουργεί ένα προτεκτοράτο υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και αναβαθμίζει τη θέση της Τουρκίας στην περιοχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
  • Το ΚΚΕ σημειώνει ότι το ζήτημα δεν είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στη λίστα των «καλεσμένων» του Τραμπ στη διάσκεψη της Αιγύπτου, αλλά ο ρόλος της κυβέρνησης στις εξελίξεις.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του ENIKOS

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, που τόσο καιρό αρνούνται να καταδικάσουν την γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, υπερθεματίζουν για το “σχέδιο Τραμπ για την Γάζα” που ενταφιάζει την προοπτική ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, διαιωνίζει την ισραηλινή κατοχή και δημιουργεί ένα προτεκτοράτο υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ, ενώ αναβαθμίζει και τη θέση της Τουρκίας στην περιοχή» αναφέρει το ΚΚΕ, σε σχόλιό του «για την ανάρτηση του πρωθυπουργού σχετικά με τη Γάζα» και καταλήγει σημειώνοντας:

«Κι όλα αυτά επειδή βρίσκεται στη λίστα των “καλεσμένων” του Τραμπ στη διάσκεψη της Αιγύπτου. Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι αν η Ελλάδα είναι “παρούσα στις εξελίξεις”, αλλά σε ποια κατεύθυνση κινούνται οι “εξελίξεις” και τι ρόλο παίζει η κυβέρνηση σε αυτές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.