Αίγυπτος: 8 νεκροί και 35 τραυματίες από φωτιά σε παλιό υφαντουργείο – Κατέρρευσε εν μέρει το κτίριο

ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Ένα κτίριο στην Αίγυπτο κατέρρευσε εν μέρει μετά από φωτιά που ξέσπασε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άτομα και να τραυματιστούν άλλα 29.
  • Η πυρκαγιά προκλήθηκε από ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα και έκρηξη λέβητα σε επιχείρηση βαφής ρούχων στην πόλη Μαχάλα, γνωστή για την κλωστοϋφαντουργία της.
  • Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης περιόρισαν την πυρκαγιά, ενώ διασώστες αναζητούσαν τρία άτομα στα ερείπια.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Ένα κτίριο στο Δέλτα του Νείλου στην Αίγυπτο κατέρρευσε εν μέρει έπειτα από φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή το πρωί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον οκτώ άτομα και να τραυματιστούν άλλα 35, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα προκάλεσε την έκρηξη ενός λέβητα και την εκδήλωση πυρκαγιάς στον δεύτερο όροφο μιας επιχείρησης βαφής ρούχων στην πόλη Μαχάλα, περίπου 103 χιλιόμετρα (64 μίλια) βόρεια του Καΐρου. Η Μαχάλα, που βρίσκεται στην επαρχία Γκαρμπία, είναι γνωστή για την κατασκευή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων.

Η φωτιά οδήγησε στην μερική κατάρρευση του κτιρίου, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου Τύπου του κυβερνήτη.

Ο κυβερνήτης Ασράφ ελ-Γκέντι, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο του συμβάντος, δήλωσε ότι οι ομάδες έκτακτης ανάγκης κατάφεραν να περιορίσουν πλήρως την πυρκαγιά και να απομακρύνουν τα κατεστραμμένα τμήματα του κτιρίου, αλλά οι διασώστες εξακολουθούσαν να προσπαθούν να ανασύρουν τρία άτομα από τα ερείπια. Η κατάστασή τους δεν ήταν σαφής.

Το υπουργείο Εργασίας ανέφερε σε δήλωσή του ότι μεταξύ των νεκρών είναι  και ορισμένα μέλη του προσωπικού της πολιτικής άμυνας. Ένας από τους τραυματίες βρίσκεται στην εντατική, οκτώ εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και εξήλθαν, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη.

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google