Θάνος Πλεύρης: Οι εθελούσιες επιστροφές στο επίκεντρο συνάντησης με την επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΣΥΝΟΨΗ ΑΡΘΡΟΥ

Τα βασικά σημεία του άρθρου

  • Στο ζήτημα των εθελούσιων επιστροφών, τις οποίες υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), επικεντρώθηκε η συζήτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με την επικεφαλής του Οργανισμού στην Ελλάδα, Σάνια Λούκοβατς.
  • Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία τους στο πλαίσιο της συνολικής μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα ενισχυθεί ο αριθμός τους, λαμβάνοντας υπόψη και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την παράνομη μετανάστευση.
  • Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη νόμιμη μετανάστευση, ενόψει της εκπόνησης σχετικού σχεδίου νόμου το προσεχές διάστημα.

Το κείμενο κάθε σύνοψης ελέγχεται από δημοσιογράφους του enikos.gr

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Στο ζήτημα των εθελούσιων επιστροφών, τις οποίες υλοποιεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), επικεντρώθηκε η συζήτηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνου Πλεύρη με την επικεφαλής του Οργανισμού στην Ελλάδα, Σάνια Λούκοβατς.

Θάνος Πλεύρης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του – Τι συζήτησαν

Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία τους στο πλαίσιο της συνολικής μεταναστευτικής πολιτικής, ενώ εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα ενισχυθεί ο αριθμός τους, λαμβάνοντας υπόψη και το νέο νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την παράνομη μετανάστευση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Παράλληλα, οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τη νόμιμη μετανάστευση, ενόψει της εκπόνησης σχετικού σχεδίου νόμου το προσεχές διάστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google