Προβάδισμα για την Μέρκελ

Προβάδισμα για την Μέρκελ

 

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, διατηρεί το προβάδισμα, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF, αργά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ της Μέρκελ (CDU/CSU) θα κερδίσει το 40% των ψήφων, ποσοστό αμετάβλητο, σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η στήριξη στον κυβερνητικό της εταίρο το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) φτάνει στο 5,5%, ποσοστό που του παρέχει τη δυνατότητα εισόδου στο κοινοβούλιο.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, συγκεντρώνουν το 27% οι Πράσινοι το 9%, ενώ η Αριστερά λαμβάνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ZDF, το 8.5%.

Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών (AFD), αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, θα αποτύγχανε να κερδίσει κοινοβουλευτικές έδρες, καθώς λαμβάνει μόνο το 4% των ψήφων.

Σε άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Bild, οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU/CSU) κερδίζουν το 38%, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλδημοκράτες ( SDP) θα συγκεντρώσουν 27% με 28%, με τους Πράσινους συμμάχους τους να κερδίζουν το 8% με 8.5%.

Στη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild, οι ευρωσκεπτικιστές που επιθυμούν μία μικρότερη Ευρωζώνη, φαίνεται να κερδίζουν έδρες στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ