Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι φοιτητές ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια – «Το νομοσχέδιο θα καταρρεύσει»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Τις φωνές τους με τους διαδηλωτές στην Αθήνα ενώνουν μέλη φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικοί από τη Θεσσαλονίκη.

Πριν από λίγα λεπτά ξεκίνησαν πορεία από την Καμάρα και μέσω κεντρικών οδών θα καταλήξουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αφού προηγηθεί ενδιάμεση στάση το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με το thesstoday.gr.

Πρόκειται για φοιτητές από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που κρατούν πανό και πλακάτ στα χέρια, με το σύνθημα να είναι: «Δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Ένα σύνθημα, το οποίο ακούγεται και στα Προπύλαια. Αυτός είναι, όπως υποστηρίζουν, άλλωστε, ο σκοπός της σημερινής κινητοποίησης στη Θεσσαλονίκη να ενώσουν δηλαδή τις φωνές τους όσοι δεν ταξίδεψαν στην Αθήνα και δηλώνουν ότι μπορεί το νομοσχέδιο να ψηφιστεί, όμως θα καταρρεύσει στους δρόμους.

Αντίστοιχη κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί και το απόγευμα, στις 18.00, στην Καμάρα, από αντιεξουσιαστές.

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.