Sujeonggwa: Το θρεπτικό κορεάτικο ρόφημα με κανέλα – Ιδανικό για το φθινόπωρο

Με τον κρύο καιρό, επιστρέφουν και σειρά από νόστιμα φαγητά και ποτά. Στην Κορέα, το φθινόπωρο προαναγγέλλει την επιστροφή του sujeonggwa. Σκούρο καστανοκόκκινο, sujeonggwa παρασκευάζεται κυρίως από κανέλα, μέλι ή ζάχαρη, νερό και τζίντζερ. Σερβίρεται συχνά με αποξηραμένο λωτό και γαρνίρεται με κουκουνάρι.

Το Sujeonggwa είναι ένα γλυκό και πικάντικο ποτό που παραδοσιακά σερβίρεται κρύο και συχνά το προτιμούν ως επιδόρπιο έπειτα από ένα μεγάλο γεύμα. Τα κύρια συστατικά του είναι η κανέλα και το τζίντζερ, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του κρυολογήματος και βοηθούν στην πέψη, που ταιριάζει τέλεια σε ένα πλούσιο φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο γεύμα.

Από πού προέρχεται το Sujeonggwa

Το Sujeonggwa πιστεύεται ότι προήλθε από τη δυναστεία Joseon κάποια στιγμή τον 18ο αιώνα, όταν, λόγω του κόστους τέτοιων μπαχαρικών, το απολάμβαναν κυρίως σε ανακτορικά περιβάλλοντα. Αλλά, φυσικά, σήμερα, αυτά τα συστατικά είναι πολύ φθηνότερα, και οι άνθρωποι συχνά πίνουν sujeonggwa ως μέρος οικογενειακών συγκεντρώσεων ή σε κορεατικά εστιατόρια μπάρμπεκιου.

Η λέξη sujeonggwa αναφέρεται στο ρόφημα τζίντζερ με κανέλα, αλλά τον 18ο αιώνα, αρκετοί διαφορετικοί τύποι ροφημάτων αναφέρονταν ως sujeonggwa. Για παράδειγμα, ένα παρακλάδι, το baesuk, είναι ένα ποτό με αχλάδι και τζίντζερ που κάποτε ταξινομήθηκε ως είδος sujeonggwa.

Πώς φτιάχνεται το Sujeonggwa

Το Sujeonggwa παρασκευάζεται παρόμοια με το τσάι, αλλά με μερικά επιπλέον βήματα. Η κανέλα και το τζίντζερ βράζονται πρώτα και μετά προστίθεται ένα γλυκαντικό. Αυτές τις μέρες συνήθως οι περισσότεροι προσθέτουν ζάχαρη, αλλά το μέλι ή η καστανή ζάχαρη είναι εξίσου ταιριαστά.

Αφού πάρει βράση και κρυώσει το ρόφημα, προσθέτουμε ολόκληρους ή κομμένους αποξηραμένους λωτούς. Προσδίδουν γεύση στο ρόφημα και επίσης απορροφούν τα μπαχαρικά κανέλας και τζίντζερ. Ο λωτός δίνει σε αυτό το ρόφημα μια ενδιαφέρουσα πινελιά.. Όταν σερβίρονται, συχνά πασπαλίζονται και κουκουνάρια από πάνω.

Φυσικά, κάθε οικογένεια στην Κορέα έχει τη δική της συνταγή sujeonggwa με λίγη περισσότερη κανέλα ή λίγη λιγότερη ζάχαρη. Εσείς μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Είναι ένα σχετικά απλό ποτό στην παρασκευή του, κάτι που το βοηθά να διατηρήσει τον τίτλο του ως ένα από τα πιο δημοφιλή φθινοπωρινά και χειμερινά ροφήματα. Αν και είναι μια αρωματική απόλαυση, που την απολαμβάνουμε ανά πάσα στιγμή, συνδέεται ιδιαίτερα με την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το Φεστιβάλ Μεσοφθινοπώρου και το Chuseok (γνωστή και ως Κορεάτικη Ημέρα των Ευχαριστιών).

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK