Τέμπη: Πότε ξεκίνησε η αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή; – Τα νέα στοιχεία

Νέες πληροφορίες μεταδίδονται για την αναρρωτική άδεια που έλαβε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τέμπη: «Δεν χρησιμοποιήθηκαν οι σωστές λέξεις κλειδιά» – Τι λέει πρώην διευθυντής ασφάλειας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Βόλου για την αναρρωτική άδεια που δόθηκε στον επιθεωρητή του ΟΣΕ από δύο γιατρούς, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ φαίνεται ότι ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου. Όχι δηλαδή το επόμενο πρωί του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, αλλά την επόμενη ημέρα, οπότε και η εικόνα ήταν πλέον πιο «καθαρή» για το τι ακριβώς είχε συμβεί και το μέγεθος της τραγωδίας.

Τέμπη: Η πρώτη κατάθεση του σταθμάρχη στους αστυνομικούς – «Δεν το θεώρησα σκόπιμο, εμπιστεύτηκα τις ενδείξεις»

Την Δευτέρα ή την Τρίτη αναμένεται να αναλάβει την υπόθεση ο Εφέτης Ανακριτής, που ομόφωνα ορίστηκε από την Ολομέλεια Εφετών. Υπενθυμίζεται ότι με ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας Εφετών ορίστηκαν δύο Εφέτες Ανακριτές για να αναλάβουν στο εξής τις ανακρίσεις για την πολύνεκρη τραγωδία. Πρόκειται για τον Σωτήρη Μπακαΐνη και την αναπληρώτρια Σοφία Λυμπεριάδου.

Στο μεταξύ, θέμα ωρών θεωρείται το να κληθούν για απολογία ο προϊστάμενος επιθεώρησης και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων.

Τέμπη: Στο «φως» τα τηλεγραφήματα για τα απενεργοποιημένα φωτόσημα – «Καμπανάκι» μήνες πριν από την τραγωδία

Τα τρία αυτά πρόσωπα αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία ώστε να απολογηθούν, ενώ παράλληλα θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα διευρυνθεί ο κύκλος των ανθρώπων εναντίον των οποίων θα ασκηθούν διώξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ