Μητσοτάκης: Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την Χρυσή Αυγή και στο ΠΑΣΟΚ για την Εύα Καϊλή

Επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής  αντιπολίτευσης για τα πεπραγμένα του ως πρωθυπουργού αλλά και ως αντιπολίτευση το 2015 εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 19/12 θα έχουμε απόφαση για το φυσικό αέριο – Σοβαρό το θέμα Σπυράκη

«Οι πολίτες θυμούνται καλά. Και τα capital controls και τους συνταξιούχους να κλαίνε έξω από τις τράπεζες και τις κλειστές τράπεζες και το τρίτο μνημόνιο και την φορολογική αφαίμαξη της μεσαίας τάξης και θυμούνται βέβαια όλα όσα ειπώθηκαν.
Διότι αν πράγματι (αναρωτιέμαι εγώ τώρα που σας άκουγα) η χώρα ήταν χρεωκοπημένη το 2015, όταν συνεργαστήκατε με την Χρυσή Αυγή για να ρίξετε την κυβέρνηση Σαμαρά, αν όντως ήτανε στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, γιατί τάξατε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ύψους 15 δισεκατομμυρίων; Δεν τα γνωρίζατε; Ήσασταν αδαής ή ήσασταν ψεύτης; Ή ήσασταν και τα δύο; Η ίδια η ιστορία νομίζω έδωσε την απάντησή της.», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας την ομιλία του και απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα,  ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Μιλήσατε συνολικά 65 λεπτά,  και για το τι θα κάνατε αν τελικά σας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός μόλις τρία. Επιβεβαιώνετε ότι ήσασταν είστε και θα παραμείνετε κόμμα διαμαρτυρίας και όχι κόμμα εξουσίας. Κόμμα της γκρίνιας και όχι κόμμα του αποτελέσματος», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας κατά τη συζήτηση για την «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2023».

Μητσοτάκης: Η πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις τροφίμων για 6 μήνες

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει τις δαπάνες για την άμυνα. Από τις ηγεσίες της αντιπολίτευσης ειδικά της αξιωματικής είπε ότι θα ζητήσει ένα πράγμα μόνο: «να μη γίνουν πάλι θλιβερή εξαίρεση αρνούμενοι τα κονδύλια για την άμυνα του τόπου». «Ο φετινός προϋπολογισμός λοιπόν μπορεί να είναι ο τέταρτος της θητείας μας, εφόσον οι πολίτες μας εμπιστευτούν -δεν ανήκω στην κατηγορία αυτών που θα προεξοφλήσουν κανένα εκλογικό αποτέλεσμα- δεν θα είναι όμως ο τελευταίος της κυβέρνησής μας. Αντίθετα αποτελεί τον πρόλογο του οδικού χάρτη της χώρας μας για τα επόμενα χρόνια κι έναν ακόμα λόγο για τον οποίο αύριο θα πάρει δεύτερη εντολή η αυτοδύναμη Ελλάδα για να πάει μπροστά -θα το ξαναπώ- με σταθερότητα, με συνέπεια και με συνέχεια».

Απευθυνόμενος στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο πρωθυπουργός ρώτησε: «πώς εξηγείτε ότι αποκαλέσατε Δούρειο Ίππο της ΝΔ ένα δικό σας στέλεχος; Τώρα καταλάβατε ότι είναι Δούρειος Ίππος; Αφού βγήκαν οι αποκαλύψεις; Με τον οποίο ο κ. Ανδρουλάκης είχε εκλεγεί στην ίδια λίστα από τους ίδιους ψηφοφόρους. Εξάλλου την πολιτική του επιδίωξη ο κ. Ανδρουλάκης την παρουσίασε στέλνοντας κι ένα μήνυμα σε πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν στην ενότητα για τον δημιουργικό εκσυγχρονισμό της πατρίδας μας. Μας είπε: η ΝΔ στην αντιπολίτευση και προοδευτική κυβέρνηση. Εάν η ΝΔ είναι στην αντιπολίτευση ένας συνδυασμός κυβερνητικός υπάρχει: εσείς παρέα με το ΣΥΡΙΖΑ. ‘Αλλος δεν υπάρχει. Εκτός αν φαντάζεστε κ. Κατρίνη ότι θα πάρετε 40%. Κι εγώ θέλω να καρφώνω σαν τον Αντετοκούμπο αλλά δεν μπορώ, τι να κάνω;».

Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα της γκρίνιας και όχι του αποτελέσματος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ